Η Κομισιόν προτείνει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού

Την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, "με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα", προτείνει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που τιτλοφορείται "Στρατηγική Εξόδου" και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Die Welt.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Επιτροπή προτείνει τα κράτη να άρουν τους περιορισμούς πρώτα σε τοπικό επίπεδο και να διευρύνουν σταδιακά το άνοιγμα, διασφαλίζοντας όμως ικανό διάστημα μεταξύ κάθε σταδίου.
 
Ως σημείο αναφοράς, οι συντάκτες του εγγράφου δίνουν έναν μήνα μεταξύ κάθε μεμονωμένου βήματος προς την εξομάλυνση. Επί της αρχής, επισημαίνεται, τα μέτρα πρέπει στο εξής να είναι περισσότερο στοχευμένα και για αυτό οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται για μεγαλύτερο διάστημα. Μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν σταδιακά.
 
"Η άρση της απαγόρευσης που αφορά τις μεγάλες συγκεντρώσεις, π.χ. τα φεστιβάλ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο", αναφέρει η Επιτροπή.
 
Σε ό,τι αφορά την εργασία, η Κομισιόν τονίζει ότι "δεν θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να επιστρέψει ταυτόχρονα στην εργασία του". Αντ` αυτού, υπογραμμίζεται, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο απαραίτητους τομείς, ενώ θα πρέπει να εξετάζεται το κατά πόσο κάποιος κλάδος προσφέρεται για εργασία από το σπίτι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

LIVE: Στη βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου, συρρέουν πιστοί στο Βατικανό
Η αντιπολίτευση στον Ισημερινό ζητεί επαλήθευση της καταμέτρησης ψήφων για Προεδρικές Εκλογές
Καύσωνας ρεκόρ στο Πακιστάν-Η χώρα «βράζει» στους 49 βαθμούς
Αναχαίτιση πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη ανακοίνωσε το Ισραήλ
Νέα στοιχεία για το σχέδιο ΗΠΑ για πόλεμο στην Ουκρανία-Ζητούν να κρατήσει η Ρωσία όσα εδάφη κατέλαβε
Οι κόκκινες γραμμές του Τραμπ σε Νετανιάχου-Πιέζει για λύση στη Γάζα και φρένο στο Ιράν
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου-Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στο Βατικανό
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ