Επιστροφές στην Κύπρο και με ιδιωτικά τζετ-Ασθενείς η πλειοψηφία

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία, πλην ενός ατόμου, όσοι ήρθαν στην Κύπρο με την χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών ήταν ασθενείς οι οποίοι μεταφέρονταν από νοσοκομεία του εξωτερικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Σταύρος Μιχαήλ.

Ο κ. Μιχαήλ, είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα του «Φ» για την άφιξη στην Κύπρο πολιτών με ιδιωτικά αεροσκάφη από το εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες και είχε ερωτηθεί κατά πόσο όσοι ήρθαν είχαν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω ήταν ότι όσοι ήρθαν με ιδιωτικά αεροπλάνα ήταν ειδικές πτήσεις για μεταφορά εγχειρισμένων ή άλλων ασθενών από νοσοκομεία του εξωτερικού», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι μόνο μία περίπτωση υπήρξε ατόμου με ιδιωτικό τζετ, το οποίο απευθύνθηκε στα Υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας, παρουσίασε όλα τα χαρτιά του, στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Υπουργείο Μεταφορών και έδωσε άδεια να προσγειωθεί το αεροσκάφος και το συγκεκριμένο άτομο οδηγήθηκε σε καραντίνα.

Σε ερώτηση αν το άτομο αυτό έχει οδηγηθεί σε χώρο που έχει καθορίσει το κράτος ο κ. Μιχαήλ απάντησε καταφατικά.

Ερωτηθείς αν έχουν οποιαδήποτε άλλα αιτήματα για την προσγείωση στην Κύπρο ιδιωτικών αεροσκαφών ανέφερε ότι «δεν έχουμε άλλο αίτημα μέχρι αυτή την στιγμή».

Διευκρίνισε επίσης ότι για να ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών να επιτρέψει σε μια πτήση να έρθει στην Κύπρο, πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί η έγκριση από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας μετά από την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.

Δειτε Επισης

Κατακλυσμός με τον υδράργυρο στα ύψη-Δείχνει 38 βαθμούς το θερμόμετρο
Μετά τη διαμαρτυρία ξανά στη Βουλή η υπόθεση των φωτοβολταϊκών στο Φρέναρος-Ζητούν παρέμβαση Προέδρου
Πολίτες κλήθηκαν σε τεστ οδήγησης χωρίς αιτία για να είναι σε ισχύει η άδεια τους-Αξιολογήθηκαν 75 άτομα για την ικανότητα τους
«Είχαν έτοιμα τα προσκλητήρια, όμως τους πρόλαβε η εισβολή… Έμειναν εκεί και περιμένουν πενήντα χρόνια»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν 4,4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση