Στους 3 νεκροί σε μια μέρα στην Ελλάδα, 86 στο σύνολο-71 νέα κρούσματα, 79 στις ΜΕΘ

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, 3 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με αποτέλεσμα να έχουμε 86 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας ενώ σημειώθηκαν ακόμη 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 1.955.
 
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 79 άνθρωποι. O μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω.
 
Απαντά για τη χρήση μάσκας και γαντιών ο Τσιόδρας

Η επιτροπή ειδικών δεν προτείνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Για τα γάντια είπε πως υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις πως προστατεύουν ενώ είπε πως μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη.

«Τα γάντια μιας χρήσης δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση, μπορεί να έχουν μικρής έκτασης τρύπες. Μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό, ο ιός μπορεί να μολύνει τα γάντια όπως μολύνει τα χέρια και να μολύνουμε τον εαυτό μας και επιφάνειες. Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια στις εξωτερικές μας δραστηριότητες, ας τα αφήσουμε στους υγειονομικούς. Εμείς να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό» είπε.

Πηγή: Έθνος / Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα
Νεαρή κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε από 48χρονο στην Ελλάδα-Την χτύπησε και την παράτησε στον δρόμο
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές στο Ναύπλιο-Επτά συλλήψεις και πέντε τραυματίες
Η περιγραφή της 18χρονης υπαλλήλου καφέ στη Νέα Ιωνία που παρενόχλησε θαμώνας-«Είπε έχει εμμονή μαζί μου»
Εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Μοσχούρη-Στο Ντουμπάι ο εκτελεστής «Έντικ»
«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Πήγε να διασκεδάσει σε κλαμπ με όπλο γεμάτο σφαίρες στην Ελλάδα-Συνελήφθη από την Αστυνομία
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα
Τι βρήκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Γιώργου Μοσχούρη οι Αρχές-Γιατί ερευνούν το αυτοκίνητό του
Στο Βατικανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου