Άλλοι δύο νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα-Στους 88 ο συνολικός αριθμός

Ακόμη δύο νεκρούς από κορωνοϊό  μετρά η Ελλάδα. Πρόκειται για ένα 79χρονο, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μια 86χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία η ο οποία βρίσκεται σε καραντίνα και όπως έγινε γνωστό στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

Όπως δήλωσε στo protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχουν νέα κρούσματα από την περιοχή, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Αργά το βράδυ, έγινε γνωστό ότι μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσκομείο Αττικόν και είχε προσβληθεί από τον ιό δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 86. Με το θάνατο του 79χρονου και της 86χρονης ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 88. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 1.955.

Στις Εντατικές Μονάδες όλης της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη και με το 77% αυτού του συνόλου να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι υπερήλικες. Το 57% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ στα θύματα γυναίκες είναι οι 23.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 33.464 δείγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Tα ευρήματα που άνοιξαν τον δρόμο για σύλληψη της Μουρτζούκου-Πώς ανατράπηκαν οι εκθέσεις των ιατροδικαστών
Πλεύρης: Φυλακή ή έξοδος από τη χώρα για τους λαθρομετανάστες, δεν θα εκβιάσετε την Ελλάδα
Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου που πέταξε μπουκάλι στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα
Άγριο έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης-21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο, εντοπίστηκε την αυλή του
Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη
Χαμός στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα, πέταξαν μπουκάλι νερού-Ένταση ανάμεσα στις μανάδες
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους ιατροδικαστές της Πάτρας μετά από καταγγελίες για θανάτους βρεφών
Ένταση στη δίκη για την Κυριακή-«Δεν είναι γυναικοκτόνος», «εσύ πηγαίνεις και βλέπεις το παιδί σου, εγώ τα μάρμαρα»
Πρωτοφανής επίθεση στην Ελλάδα-Νεαρός έριξε αντισηπτικό σε κεφάλι 16χρονου και του έβαλε φωτιά
Η ανάλυση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για Μουρτζούκου-Στην τηλεόραση πρόδιδε συνεχώς τον εαυτό της