Θρήνος στη μαρωνίτικη κοινότητα-Πέθανε από κορωνοϊό 51χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών

Θλίψη στη μαρωνίτικη κοινότητα σκόρπισε ο θάνατος του Γιαννάκη Ι. Γιουσελλή από τον Κορμακίτη, ο οποίος χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άτυχος 51χρονος, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στην Αγγλία, ωστόσο χθες έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

Ο Γιαννάκης Γιουσελλή καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ενώ η κοινότητα των Μαρωνιτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του.

Η κηδεία του 51χρονου που θα τελεστεί στην Αγγλία, δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Ωστόσο, ο Σεβασμιοτατος Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ Σουέηφ, στην σημερινή θεία Λειτουργία θα μνημονεύσει τον 51χρονο, στην εκκλησία του Κορμακίτη.
Η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου σε ανακοίνωση της αναφέρει πως «ο Αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς και όλοι οι πιστοί εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια προς στην οικογένειά του, ζητώντας από τον αναστημένο Κύριο μας να παρηγορήσει τις καρδιές τους».
 
Στο μεταξύ, τα θύματα ανάμεσα στην ομογένεια υπολογίζεται να αγγίζουν τα 100 και ακόμη δεν μαζεύτηκαν όλα τα στοιχεία από τα κοιμητήρια και τις εκκλησίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θερίζει την κυπριακή παροικία στη Βρετανία ο κορωνοϊός-Δεκάδες νεκροί

Ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Χρήστος Καραολής, μιλώντας στον REPORTER, επεσήμανε ότι οι θάνατοι κυμαίνονται γύρω στους 100. Οι 70 αφορούν σε Ελληνοκύπριους και οι 30 σε Τουρκοκύπριους. «Δυστυχώς επειδή το επίκεντρο είναι το Λονδίνο χάσαμε πολλούς. Έχουμε πολλούς ηλικιωμένους στην παροικία. Πέθαναν άτομα που ήταν ξακουστά στην ομογένεια».

Οι Κύπριοι στην παροικία βρίσκονται υπό πανικό, αφού είναι εκατοντάδες αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο κ. Καραολής, επικρατεί μεγάλη ανησυχία και θλίψη αφού κάθε μέλος της παροικίας γνωρίζει τουλάχιστον έναν που έχει πεθάνει. «Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην παροικία αλλά είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουμε πόσα».

Η Ομοσπονδία έχει επιστρατεύσει 40 εθελοντές, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι οποίοι βοηθούν τους πιο ηλικιωμένους, προμηθεύοντάς τους με ψώνια ή φάρμακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής