Ποια είναι η σωστή χρήση των μασκών και ποιο το πιο αποτελεσματικό μέτρο

Ο καθηγητής παθολογίας, Αναστάσιος Σπαντιδέας εξηγεί ποια είναι η σωστή χρήση των μασκών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και τι πρέπει να γίνεται με τα πράγματα που φέρνουν σπίτι τους οι καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ.

Η ποσότητα του ιού που αφήνεται από κάποια χέρια σε προϊόντα που αλλάζουν χέρια στα σούπερ μάρκετ δεν είναι ικανή να μεταδοθεί, ωστόσο, αν κάποιος βήξει ή φτερνιστεί πάνω σε κάποιες επιφάνειες μπορεί να μεταφέρει επαρκές ιικό φορτίο, το οποίο μπορεί να μεταδοθεί.  Αν τηρούμε τους βασικούς κανόνες, δεν θα έχουμε πρόβλημα τονίζει ο καθηγητής.

Οσον αφορά στη χρήση της μάσκας, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να φορούν μάσκες όσοι βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους, όχι γιατί δεν είναι απαραίτητη, αλλά γιατί δεν υπάρχει επάρκεια και υπολειτουργεί ο πρωτοβάθμιος τομέας υγείας παγκοσμίως.

Από όλα τα μέτρα που έχουμε υποδείξει, εκείνο που είναι το πιο αποτελεσματικό είναι η διατήρηση των αποστάσεων. Ούτε το πλύσιμο των χεριών, ούτε η μάσκα.

Πηγή:Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έδωσε σημεία ζωής ο νοσηλευτής που χορήγησε λάθος αίμα σε 62χρονη-Εκτιμήσεις ότι παρουσιαστεί στις Αρχές
Τρένο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο που βρέθηκε στις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα
Έριξαν γκαζάκια στο σπίτι βουλευτή στην Ελλάδα-Ζημιές σε τζαμαρία
Δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ
Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου
Ζημιές στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου από τα 5,3 Ρίχτερ-Συνεχίζουν να φθάνουν προσκυνητές παρά τον σεισμό
Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Αυτοψία σε κτίρια, σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ
Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας