Πότε προβλέπει χαλάρωση των μέτρων ο Δρ. Καραγιάννης-«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Την εκτίμηση ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» εξέφρασε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, ύστερα από την σημερινή ανακοίνωση 19 κρουσμάτων κορωνοϊού.
 
Τόνισε ότι τα κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες κυμαίνονται κάτω του 20, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Σημείωσε ότι αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, μέχρι τα μέσα ή τέλος Μαΐου, τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία θα χαλαρώσουν.
 
«Αν εξακολουθήσουμε με τον ίδιο ρυθμό και βλέπουμε αριθμούς σύντομα κάτω από το 20 ή και μονοψήφιους, αυτό θα μας δείξει ότι η καμπύλη μας είναι προς επιπεδοποίηση. Ελπίζουμε ότι μέχρι τις αρχές της Αγίας Εβδομάδας θα είμαστε σε μια θέση να κάνουμε πιο σωστές προβλέψεις όσον αφορά το πού πάμε. Δηλαδή αν φθάσαμε στην κορύφωση, επιπεδοποιήσαμε και πρέπει να αρχίσουμε από την επόμενη εβδομάδα και μετά - αν δεν έχουμε τίποτα το απρόσμενο, δηλαδή κάποια άλλη εστία να παρουσιαστεί από το πουθενά - να αρχίσουμε να βλέπουμε πτώση των περιστατικών».
 
Ο μικρός αριθμός κρουσμάτων, είπε, θα είναι και μια ένδειξη ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί έχουν αποδώσει.
 
Πρόσθεσε ότι αν συνεχίσει ο πτωτικός αριθμός των κρουσμάτων τότε αναμένεται ότι θα χαλαρώσουν και τα περιοριστικά μέτρα στα μέσα ή τέλος Μαΐου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ένωση Συντακτών Κύπρου: Οι δημοσιογράφοι δεν ανακρίνονται για τη δημοσιογραφική τους δουλειά
Ανανεώθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις για το προσωπικό της Αρχής Λιμένων Κύπρου
Δυσαρέσκεια για το βιβλίο στην Μπιεννάλε εκφράζει το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού-Ζητά έκθεση γεγονότων
Τα έργα της ΑΗΚ φέρνουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα-Αναμένονται σύντομα στους λογαριασμούς
Δεν έπεισαν τις οργανώσεις οι εισηγήσεις ΥΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση-«Παγιώνουν τις σημερινές καταστάσεις»
Έξι χρόνια ΓεΣΥ-Καινοτομίες, κενά και ανάγκη για υπεύθυνη χρήση από γιατρούς και ασθενείς
Σχεδόν 200 αιτήσεις εγκρίθηκαν από τον Ιούνιο του 2024 για ορεινές περιοχές-Εξετάζεται διεύρυνση κριτηρίων
Δριμύ κατηγορώ υποστηρικτών Τυχικού στον Αρχιεπίσκοπο-«Έχετε ήδη και προ της δίκης καταδικάσει τον Μητροπολίτη»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Δέσμευση έναρξη ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού για Παπαναστασίου-Θα παρέμβει εάν αυξηθούν οι τιμές