Οι αρχές στη Γαλλία προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους

Οι γαλλικές αρχές προειδοποιούν τους Παριζιάνους να μην υποκύψουν στον ηλιόλουστο ανοιξιάτικο καιρό και να μείνουν στα σπίτια τους για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, που έχει σκοτώσει ήδη 7.560 ανθρώπους στη Γαλλία.
 
Η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες, έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17 Μαρτίου για να αναχαιτίσουν τη διασπορά της νόσου Covid-19. Τα μέτρα παρατάθηκαν έως τη 15η Απριλίου και αναμένεται περαιτέρω παράτασή τους.
 
Προσκεκλημένοι σε τηλεοπτικές εκπομπές σήμερα, μεταξύ αυτών γιατροί, εξέφρασαν την ανησύχια τους για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από πολλούς Γάλλους να έχουν βγει έξω και να βολτάρουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα αλλά και στους δρόμους, να κάνουν τζόκινγκ ή να απολαμβάνουν την ηλιόλουστη ημέρα.
 
«Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες, όταν βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές, είναι αλήθεια ότι είναι εντελώς ακατανόητο» είπε στο BFM TV ο Ζαν Ροτνέρ, επικεφαλής του Γκραντ Εστ, της περιοχής όπου εξαπλώθηκε πρώτα η επιδημία.
 
Η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή στο Παρίσι για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση των μέτρων απομόνωσης, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο η Βαλερί Πεκρές, επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού.
 
«Μην υποκύπτετε στον πειρασμό, ακόμα κι αν διανύουμε περίοδο διακοπών και ο καιρός είναι καλός. Μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο» συμπλήρωσε. «Το σύστημα υγείας μας είναι κορεσμένο, τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από την ημι-απομόνωση».
 
Δύο υπερταχείες TGV μετέφεραν επιλέον ασθενείς που έπρεπε να νοσηλευτούν σε ομάδες εντατικής θεραπείας από την περιοχή του Παρισιού σε νοσοκομεία στη Βρετάνη για να μετριάσουν την πίεση που ασκείται στις δομές υγείας που έχουν κατακλυστεί από νοσούντες.

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Τραμπ κάνει λόγο για πιθανή εκεχειρία στη Γάζα μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Βρέθηκαν σώα δύο παιδιά που αγνοούνταν στη Γερμανία από το 2023-Εκτιμάται ότι τα είχε απαγάγει η μητέρα τους
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 31χρονο επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα του
Φιντάν για ισχυρισμούς ότι τελικός στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία-«Προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος μέσα από όχημα που έβραζε στους 43 βαθμούς στην Καλιφόρνια
Καταδικάζει τις δηλώσεις Τραμπ για Χαμενεΐ το Ιράν-«Ασεβείς και απαράδεκτες»
Τραγωδία στην Αίγυπτο-Φορτηγό συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο, νεκρές 18 εργάτριες (pics)
Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ την εξουσία να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς την άδεια του Κογκρέσου
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές