Μπαίνει υποχρεωτικά στη ζωή μας η μάσκα-Οι συστάσεις και οι προθέσεις της Κυβέρνησης
07:59 - 30 Απριλίου 2020

Τη χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός όπως είναι τα γραφεία της δημόσιας υπηρεσίες, εισηγείται ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μοριακής ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης.
Ο κ. Καραγίαννης σημείωσε πως σε αυτή τη δεύτερη φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων θα χρειαστεί να γίνεται ευρεία χρήση της μάσκας, ειδικά στις περιπτώσεις που οι πολίτες θα βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, όπως υπεραγορές, χώρους εργασίας κτλ.
Μάλιστα ο κ. Καραγιάννης συνέστησε πειθαρχία, σημειώνοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων και απηύθυνε έκκληση για να διατηρηθούν όσα επιτύχομε, κρατώντας πιστότατα τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Ειδικά για τη χρήση μάσκας και δεδομένης της επιστροφής των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους, ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε πως θα πρέπει να γίνεται μαζική χρήση της μάσκας από όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και αν διατηρούνται οι αποστάσεις.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να νοηθεί ότι η μη χρήση μάσκας δεν θα συνιστά ποινικό αδίκημα.
Ωστόσο επεσήμανε πως η χρήση της θα είναι υποχρεωτική μόνο σε όσους εξυπηρετούν πελάτες στα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και στα καταστήματα λιανικής πώλησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ο δρόμος της επιστροφής, το μπόνους της α’ φάσης και το κλειδί της επιτυχίας
- Αρχή με τον κατασκευαστικό τομέα και συνέχεια με τις επιχειρήσεις εστίασης
- Ο λόγος στον Προδρόμου-Ανακοινώνει λεπτομέρειες για τη λειτουργεία των σχολείων
- Παραδέχθηκε πως αυτός ήταν πίσω από τις απειλές κατά του Δρ. Κωστρίκη
- Μπαίνει υποχρεωτικά στη ζωή μας η μάσκα-Οι συστάσεις και οι προθέσεις της Κυβέρνησης
- Ποιων επιχειρήσεων δεν ανακοινώθηκε το άνοιγμά τους και τι δεν διευκρινίστηκε
- Σε δύο φάσεις το άνοιγμα εκκλησιών-Τι ισχύει για λειτουργίες, γάμους και βαφτίσεις
- Αυτό είναι το πλάνο των χαλαρώσεων-Αναλυτικά τι ανοίγει σε κάθε φάση
- Επιστρέφουν οι τελειόφοιτοι, το επικρατέστερο σενάριο για νηπιαγωγεία και Δημοτικά
- Επιστρέφουν στην εργασία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι-Ποιοι εξαιρούνται, αλλάζουν τα ωράρια
