Έξαλλος ο Τσιόδρας: Προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα

Ξέσπασε κατά τη καθιερωμένη συνεύντεξη τύπου, για την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα, ο καθηγητής Λομοξιωλογίας, Σωτήρης Τσιόρδας, εναντίον των όσων προσπαθούν ναν κλονίσουν την εμπιστοσύνη με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. 
 
Ο κ. Τσιόρδας, σε έντονο ύφος, ανέφερε «θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας σαν μια ευκαιρία να αποδεχθούμε πως πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη για τη ζωή. Μια ευκαιρία να πάμε μπροστά», τόνισε στο μήνυμά του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
 
Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε μια ευκαιρία για αντιπαράθεση, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε καλό σημείο χάρη στη θυσία όλων μας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.  «Χάρη στην θυσία όλων και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας», ανέφερε συγκεκριμένα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.
 
Το ξέσπασμά του
«Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είμαι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ», ανέφερε προς όλους όσοι θέλουν να κλονίσουν, όπως είπε, την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Δειτε Επισης

Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο στη Νίκαια
Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας για τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Μπάλντοκ
Πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου σε ηλικία 97 ετών-Η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας
Ώρα μηδέν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Αποφασισμένοι οι 87 να θέσουν τον Κασσελάκη εκτός κούρσας
Η δράση της σπείρας εφοριακών στην Κέρκυρα-Οι περιπτώσεις εκβιασμού, ζήτησε μέχρι 50.000 ευρώ
Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Κρήτης
Έπαιξε το τελευταίο χαρτί ο Κασσελάκης-Απέσυρε το εξώδικο για να γλυτώσει τον αποκλεισμό από τις εκλογές
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με βασιλιά Ιορδανίας
Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα σε δημοτικό σχολείο στην Κρήτη-Μπήκε στη μέση να σταματήσει άλλο καυγά
Περιπετειώδης μεταγωγή Αζέρου διακινητή μεταναστών στη Ρόδο-Προσπάθησε να αποδράσει από το δικαστικό μέγαρο