Όσοι πρόκειται να βρεθούν κοντά στον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ θα εξετάζονται

Καθώς η επιδημία του νέου κορωνοϊού εξαπλώνεται, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι όποιος πρόκειται να βρεθεί κοντά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ή τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς θα υποβάλλεται σε ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για την ασθένεια Covid-19.
 
Η εξέταση αναμένεται ότι θα είναι σαν εκείνη που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ την Πέμπτη. Πρόκειται για το τεστ της εταιρείας Abbott Laboratories που δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά ή και λιγότερο.
 
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι είπε ότι από σήμερα όποιος αναμένεται ότι θα βρεθεί σε μικρή απόσταση σε οποιονδήποτε από τους δύο, θα υποβάλλεται στην εξέταση ώστε να εντοπίζονται οι προσυμπτωματικοί ή οι ασυμπτωματικοί φορείς και να περιοριστεί «η ακούσια μετάδοση».
 
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορεί να τον μεταδώσουν χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι φορείς ή πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα.
 
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξεταστεί δύο φορές μέχρι σήμερα και ήταν αρνητικός στον κορωνοϊό, όπως και ο αντιπρόεδρος Πενς.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ το ρεσάλτο του ισραηλινού στρατού σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε πριν πετάξει αεροσκάφος της American Airlines-Με τσουλήθρες έφυγαν οι επιβάτες
Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ