Εκκληση ΓΓ ΟΗΕ να μη δοθούν επιχορηγήσεις σε πεπαλαιωμένες, ρυπογόνες βιομηχανίες

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση η οικονομική βοήθεια που θα χορηγηθεί από τα κράτη σε επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού να συνδέεται με τη δράση για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος.

"Καθώς δαπανούμε τρισεκατομμύρια για την ανάκαμψη" από την πανδημία, "πρέπει να εξασφαλίσουμε νέες δουλειές και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω μιας καθαρής, πράσινης μετάβασης", έκρινε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια του χθεσινού Διαλόγου του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα. "Οταν χρησιμοποιούνται χρήματα των φορολογουμένων για να διασωθούν επιχειρήσεις, πρέπει να δημιουργούν πράσινες θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς", πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ. Τα δημόσια κεφάλαια "δεν πρέπει να διασώζουν πεπαλαιωμένες, ρυπογόνες βιομηχανίες που εκλύουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα", συμπλήρωσε.

Για τον Αντόνιο Γκουτέρες, η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί μια ευκαιρία να μπει ο κόσμος "σ' έναν δρόμο που οδηγεί στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και στην εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας της ανθρωπότητας μακροπρόθεσμα".

Δειτε Επισης

Βήμα πίσω και από την Κίνα στον πόλεμο των δασμών-Εξετάζει αναβολή της επιβάρυνσης 125% σε ορισμένα προϊόντα
Ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στη «γενοκτονία των Αρμενίων»-Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Πάνω από 90.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πάπα
Εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί
Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»
Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Κλειστές οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού–Πάφου, λόγω τροχαίου με φορτηγό
Όαση στο υδατικό οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης-«Καλοδεχούμενες, αλλά δεν είναι μόνιμη λύση»
«Η νομοθεσία του 2020 για την ενδοσχολική βία ακόμη δεν εφαρμόστηκε»-Καρφιά στην πρόταση Χαρτσιώτη για μειωμένες διαγωγές
Νίκος Αναστασιάδης: Με έστησαν σε λαϊκό δικαστήριο, να μην πω τι έγινε επί Μιλόσεβιτς και στο Μαρί-«Η λάσπη ξηραίνεται»