Υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα

Στην άρση των μέτρων αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο άνοιγμα το σχολείων, σημειώνοντας πως η επιτροπή των επιστημόνων συνεδρίασε και αποφάσισε τη σταδιακή έναρξη της λειτουργίας τους.
 
«Η Επιτροπή εισηγήθηκε πάντα με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Θέλει προσοχή, αλλά η επιστημονική θέση είναι πως ο πληθυσμός των παιδιών κολλάει λιγότερο και μεταδίδει λιγότερο», επεσήμανε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεκαεπτά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
 
Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε κατά πλειοψηφία - μετά από «ντιμπέιτ» - την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων.
 
«Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους» εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.
 
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού», είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική. Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις».
 
Αναφερόμενος στα συμπτώματα του κορωνοϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε πως περιλαμβάνουν: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως τα συμπτώματα εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες.
 
Πηγή: Huffington Post

Δειτε Επισης

Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο στη Νίκαια
Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας για τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Μπάλντοκ
Πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου σε ηλικία 97 ετών-Η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας
Ώρα μηδέν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Αποφασισμένοι οι 87 να θέσουν τον Κασσελάκη εκτός κούρσας
Η δράση της σπείρας εφοριακών στην Κέρκυρα-Οι περιπτώσεις εκβιασμού, ζήτησε μέχρι 50.000 ευρώ
Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Κρήτης
Έπαιξε το τελευταίο χαρτί ο Κασσελάκης-Απέσυρε το εξώδικο για να γλυτώσει τον αποκλεισμό από τις εκλογές
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με βασιλιά Ιορδανίας
Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα σε δημοτικό σχολείο στην Κρήτη-Μπήκε στη μέση να σταματήσει άλλο καυγά
Περιπετειώδης μεταγωγή Αζέρου διακινητή μεταναστών στη Ρόδο-Προσπάθησε να αποδράσει από το δικαστικό μέγαρο