Ομαδικά τεστ σε συγκρότημα σπιτιών στη Γερμανία-Δύο οικογένειες με Covid-19 έσπασαν την καραντίνα

Σε τεστ κορωνοϊού υποβάλλονται από το πρωί 450 ένοικοι συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Βεστφαλία της Γερμανίας που ήρθαν σε επαφή με δύο οικογένειες που είναι θετικές στον ιό και έσπασαν την καραντίνα.
 
Στην πόλη Γκρέφενμπροϊχ, κοντά στην Κολωνία, οι υγειονομικές αρχές της περιοχής, διεξάγουν από το πρωί τεστ σε όλους τους ενοίκους συγκροτήματος 117 διαμερισμάτων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα οκτώ άτομα, μέλη δύο οικογενειών που ζουν στο κτίριο και είχαν τεθεί σε κατ' οίκον καραντίνα επειδή είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, έχουν μεταδώσει την Covid-19 σε κάποιους από τους γείτονές τους, καθώς κυκλοφορούσαν κανονικά και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.
 
Τα οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί σε κλειστό ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ είναι ακόμη άγνωστο εάν θα τους επιβληθεί πρόστιμο ή άλλες κυρώσεις.
Σύμφωνα με τις αρχές του κρατιδίου, οι ένοικοι του κτιρίου απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, τουλάχιστον μέχρις ότου είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων - πιθανότατα την Τρίτη - , ενώ, εφόσον διαπιστωθεί υψηλός αριθμός κρουσμάτων, θα επιβληθεί αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους ενοίκους.
 
Οι εξετάσεις γίνονται «πόρτα-πόρτα» από 115 στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών και του Ερυθρού Σταυρού. Επιτόπου βρίσκονται και διερμηνείς, καθώς στο συγκρότημα ζουν άτομα 24 εθνικοτήτων.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Τροχαίο ατύχημα στον περιμετρικό δρόμο Τσερίου-Όχημα αναποδογυρίστηκε
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού
Επιστολή Τυχικού σε Αρχιεπίσκοπο-«Παραμένω ο κανονικός Μητροπολίτης Πάφου, δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη»
Κοινοί παρονομαστές στο modus operandi των συλληφθέντων για τρομοκρατία σε Κύπρο και Ελλάδα-Αυξημένα μέτρα
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Α. Γρηγορίου: Πιστώσεις 2,9 εκατομμύρια στην αναπτυξιακή εταιρεία επαρχίας Λεμεσού
Ενέδρα θανάτου σε γάμο στη Γαλλία-Γάζωσαν το ζευγάρι μετά το γλέντι, νεκροί η νύφη και ένας από τους δράστες