ΒΙΝΤΕΟ: Γιόρτασαν τα 75 χρόνια από το τέλος της ναζιστικής κατοχής τραγουδώντας το Bella Ciao στην Ιταλία

Η Ιταλία γιόρτασε εχθές τα εβδομήντα πέντε χρόνια από το τέλος της ναζιστικής κατοχής, έστω και αν οι δημόσιες τελετές, λόγω κορωνοϊού, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.
 
Σε πολλές πόλεις της χώρας, απλοί πολίτες και αξιωματούχοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, κρέμασαν ιταλικές σημαίες και τραγούδησαν τραγούδια όπως το «Bella Ciao», ένα από τα πιο γνωστά αντιφασιστικά τραγούδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο έγινε γνωστό και στη νεότερη γενιά μέσα από τη σειρά La Casa de Papel.
 

«Η γιορτή αυτή της απελευθέρωσης από τον φασισμό και τον ναζισμό ας μας προσφέρει την δύναμή για μια νέα αρχή» δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος εχθές το πρωί, μόνος και με προστατευτική μάσκα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, στην πλατεία piazza Venezia της Ρώμης.
 
«Πρόκειται για ένα απόθεμα αξιών τεράστιας κοινωνικής και θεσμικής αξίας, το οποίο πρέπει να προσφέρει, για μια ακόμη φορά, την ισχυρή ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, την φάση της ανάκαμψης της χώρας μας», δήλωσε ο Ματαρέλα, με αναφορά στην χθεσινή γιορτή.
 

Ο Ιταλός πρόεδρος πρόσθεσε ότι σήμερα, οι μαχητές στην πρώτη γραμμή του πυρός είναι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι εργάτες και όσοι επιτρέπουν στην Ιταλία να συνεχίσει να λειτουργεί.
 
Ο φακός πολλών πρακτορείων κατέγραψε συγκινητικές εικόνες στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νάπολη και αλλού.
 

Πηγή: Πρώτο Θέμα  

Δειτε Επισης

Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται ξανά κατά του Χάρβαρντ με κατηγορίες ότι απειλεί τη Δημοκρατία
Στους 44 οι νεκροί στη Γάζα από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Οργή για τις μακάβριες selfies με τον νεκρό Πάπα-Πιστοί φωτογραφίζονται με τη σορό του
Θυμωμένος και με τον Πούτιν δηλώνει τώρα ο Τραμπ-«Βλαδίμηρε, σταμάτα!»
Διιστάμενες εκτιμήσεις ειδικών στην Τουρκία για το αν έπεται άλλος μεγάλος σεισμός
Εκκενώθηκε τερματικός σταθμός σε αεροδρόμιο του Καναδά μετά από αναφορές για πυροβολισμούς
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Γαλλίας-Νεκρός ένας μαθητής, τραυμάτισε κι άλλους
Διώκουν στην Τουρκία για συνήγορο οικογενειών Τ/κ θυμάτων του σεισμού του 2023