Σοκάρει ο Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής

Στη συζήτηση περί ευεργετικών μέτρων στην Γερμανία παρενέβη  ο πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας, σε σημερινή συνέντευξή του, ότι το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.
 
«Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης» λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel, για να προειδοποιήσει ωστόσο ότι «το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώνει συνεχώς τον τζίρο μας».
 
Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».
 
Στη συνέχεια της συνέντευξης μάλιστα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει: «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε…».
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Δειτε Επισης

Δικαστήριο στο Ισραήλ απέρριψε το αίτημα Νετανιάχου για διακοπή της δίκης του για διαφθορά
Ο ΠΟΥ μετέφερε, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, ιατρικά εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας
Το μυστήριο με τα 400 κιλά ουρανίου του Ιράν-Θάφτηκαν στο Φορντό ή μεταφέρθηκαν πριν τους βομβαρδισμούς;
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός προειδοποιεί για νομικές συνέπειες σχετικά με το Budapest Pride
Μετά τις αμυντικές δαπάνες, οι δασμοί-Πόσο μακριά θα φτάσουν οι Βρυξέλλες για να κατευνάσουν τον Τραμπ
Αποφοίτησε από το Λύκειο στα 11 της χρόνια-Η συναρπαστική ιστορία μιας χαρισματικής μικρής Γερμανίδας
Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου για αναβολή της δίκης του για διαφθορά
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας έβαλε φωτιά σε συρμό του μετρό στη Σεούλ-Οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν
Απειλεί τις ΗΠΑ ο Χαμενεΐ«Καμία επιτυχία στις επιθέσεις, το πυρηνικό μας πρόγραμμα παραμένει άθικτο»
Το μυστικό διπλωματικό σχέδιο Τραμπ για το Ιράν-Προσφέρει 30 δισ. για ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα