ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία για όσους ανάρρωσαν ότι δεν μπορούν να ξανακολλήσουν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως αυτή τη στιγμή "δεν υπάρχουν στοιχεία" ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και έχουν αντισώματα, είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Σε δήλωση που εξέδωσε, ο ΠΟΥ προειδοποίησε να μην δοθούν "διαβατήρια ανοσίας" ούτε "πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας" σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται να θεωρήσουν πως μπορούν να αψηφούν τις οδηγίες.

Η Χιλή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα αρχίσει να χορηγεί "διαβατήρια υγείας" σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τη νόσο. Αφού θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει αντισώματα ώστε να αποκτήσουν ανοσία στον ιό, θα μπορούν να επιστρέφουν αμέσως στη δουλειά τους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Ουκρανών-Ρώσων στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω ύβρεων και αμοιβαίας καχυποψίας
Ολοκληρώθηκε η πρώτη τριμερής στην Κωνσταντινούπολη-Αναμένεται η συνάντηση Ουκρανών-Ρώσων
Με δύο τριμερείς συναντήσεις στο Ντολμάμπαχτσε ξεκινούν οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας
Νέα επίθεση Zαχάροβα σε Ζελένσκι-Ανέβασε βίντεο από παράστασή του όταν ήταν κωμικός
Εντός ωρών αναμένεται η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
Μυστήριο με τον φόνο της Μεξικανής σε live μετάδοση στο TikTok-Η προφητική της φράση λίγο πριν πέσει νεκρή
Ρούμπιο και Ερντογάν πιέζουν για συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας-«Δεν φεύγετε από εδώ χωρίς 30ήμερη εκεχειρία»
Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»