Ακύρωση και επαναπροκήρυξη διαγωνισμού αξιώνει η Ζήνων

Ακύρωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ανάθεσης της νέας σύμβασης δημόσιων μεταφορών την επαρχία Λάρνακας αξιώνει η εταιρεία «Ζήνων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η επιτυχούσα κοινοπραξία δεν υπέβαλε το απαιτούμενο επιχειρηματικό σχέδιο μετάβασης και υλοποίησης της σύμβασης από έμπειρο ελεγκτικό οίκο και από ανεξάρτητο εγκεκριμένο ελεγκτή, όπως ξεκαθαριζόταν στους όρους προσφορών, επομένως πρέπει να θεωρηθεί άκυρη η καταχώρηση, όπως και όλων των υπολοίπων.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία παραθέτει, ως επιχειρήματα, νομικούς όρους του Διοικητικού Δικαστηρίου, ενώ τονίζει πως σήμερα η Εταιρεία «Ζήνων» που λειτουργεί την υφιστάμενη Σύμβαση στοιχίζει στο Κράτος σχεδόν €45 εκ. λιγότερα, συμπεριλαμβανομένων των Μαθητικών Δρομολογίων.

Παράλληλα, τονίζεται στην ανακοίνωση, το κράτος θα υποχρεωθεί στην καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων επειδή, σύμφωνα με τα Έγγραφα του Διαγωνισμού, σε περίπτωση Δικαστικής Απόφασης που θα ακυρώσει την κατά την Επιτροπή Αξιολόγησης επιτυχούσα προσφορά, αφού η Αναθέτουσα Αρχή οφείλει να καταβάλει στον Παραχωρησιούχο αποδεδειγμένες και τεκμηριωμένες αποζημιώσεις οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν το δέκα τοις εκατό (10%) της αξίας των μη ολοκληρωμένων Υπηρεσιών.

Οι αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου είναι ξεκάθαρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις .Η μόνη λύση, διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος είναι η ακύρωση και η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επαρχία Λάρνακας, προστίθεται.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»
Δριμύ κατηγορώ από δικηγόρο Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου-«Μειωτική στάση και λεκτική απειλή για καθαίρεση»
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Η προσφορά της κλινικής του Νίκου Ιωάννου το 1974, περίθαλψε 867 τραυματίες-«Απίστευτη η πίεση»
Βρήκαν λύση για τη διέλευση των πυροσβεστικών από την γέφυρα της Καλαβασού, αλλά οι ανησυχίες παραμένουν
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ που μοιράζει 7.400.000