Ολοκληρώνεται το πλάνο για τις αερομεταφορές-Ενώπιον του Υπουργικού την ερχόμενη εβδομάδα

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το πλάνο για τις αερομεταφορές, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τουρισμό.
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του «OMEGA», η διυπουργική επιτροπή που ασχολείται με το θέμα, θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα και ακολούθως το τελικό πλάνο θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
«Εξαρτόμαστε από τις αερομεταφορές και από τον τουρισμό. Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε θα ανοίξουν τα αεροδρόμια, αλλά όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, θα υπάρξει σταδιακή άρση και για τις αερομεταφορές», σημείωσε ο κ. Καρούσος.
 
Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σύσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εξετάσουν το θέμα και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων.
 
Άλλες 13 πτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα
Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις επαναπατρισμού, ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι σήμερα έφθασαν στην Κύπρο τρεις πτήσεις, από Αγγλία και Ελλάδα, μεταφέροντας 320 άτομα. «Αυτές οι πτήσεις επαναπατρισμού, θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Απριλίου».
 
Όπως εξήγησε, μέχρι το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθούν άλλες 13 πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
«Θα ανακοινώσουμε κι άλλες πτήσεις, όπως από Φρανκφούρτη, που είναι ένα αεροδρόμιο στο οποίο υπάρχει πρόσβαση από πολλές χώρες. Προσπαθούμε για να γίνει πτήση από την Ολλανδία, θα υπάρξει πτήση από τη Ρωσία, ενώ προσπαθούμε και για πτήση από τη Σαουδική Αραβία».
Παράλληλα, όπως επισήμανε, αυξήθηκαν και οι χώροι καραντίνας, αφού πλέον υπάρχουν τρεις χιλιάδες διαθέσιμες κλίνες για τους επαναπατρισθέντες. 
 
Κληθείς να εκτιμήσει το πλάνο που καταστρώθηκε για τους επαναπατρισμούς, ανέφερε ότι καταρτίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και κρίνεται επιτυχημένο.
 
«Τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε και τηλεφωνικό κέντρο για επίλυση προβλημάτων και βελτίωση της διαδικασίας. Θέλω να διευκρινίσω και κάτι, επειδή πολλοί ρωτούν για την προτεραιότητα. Οι πρωτοετείς, αυτοί που είναι σε εστίες και όσοι ήταν στο εξωτερικό για foundation, είναι προτεραιότητα και γι’ αυτό τους τηλεφωνούν πρώτους. Οι υπόλοιποι είναι με βάση την ημερομηνία που δήλωσαν την επιθυμία τους για επαναπατρισμό, κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στέγες ηλικιωμένων σε αδιέξοδο-Πέντε χρόνια αναμονής για το νομοσχέδιο, έπεται συνάντηση
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Περιστατικά εχινόκοκκου σε σκύλους στον Κάμπο Τσακκίστρας
Το 50% των ανακυκλώσιμων στην Κόσιη θάβονται-«Στα όριά της η κατάσταση»