Αναφορές Τσιόδρα σε νέο αντιϊκό φάρμακο-Νέα ανακάλυψη ερευνητών

Για ένα νέο  αντι-ιϊκό φάρμακο κατά του κορωνοϊού μίλησε την Παρασκευή ο Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον της επιδημίας. Πρόκειται για το φάρμακο ερευνητών στο Emory, που φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τη βλάβη των πνευμόνων.

Το φάρμακο ονομάζεται EIDD-2801. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές σε ποντίκια και σύντομα αναμένεται ότι θα γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Εάν οι δοκιμές επαληθεύσουν τις προσδοκίες, το φάρμακο αναμένεται ότι θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου, εν μέρει και επειδή μπορεί να λαμβάνεται και με τη μορφή χαπιού.

Για ενθαρρυντικά νέα μίλησε ο Σωτήρης Τσόδρας 
Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας το πειραματικό χάπι που αναπτύσσει επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Emory στις ΗΠΑ.

Το αντι-ιϊκό φάρμακο ευρέος φάσματος σε μορφή δισκίου, που μπορεί να ληφθεί από το στόμα, με την κωδική ονομασία EIDD-2801, βάσει των προκαταρκτικών ερευνητικών δεδομένων δείχνει να μπορεί να μειώσει τη σοβαρή βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες ο κορωνοϊός.

O Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη δώσει άδεια για την έναρξη κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους. Κάτι που θα γίνει άμεσα.

Το EIDD-2801, έχει ήδη δοκιμασεί καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων του πνεύμονα και σε ποντίκια, και φαίνεται να μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.

Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη COVID-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη, αφού αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό του ιού, χωρίς τοξικές παρενέργειες.

Για «υψηλές δυνατότητες θεραπείας» μιλούν οι επιστήμονες
Σύμφωνα με τη μελέτη, όταν το φάρμακο χορηγείται ως θεραπεία 12 ή 24 ώρες μετά την έναρξη της λοίμωξης, μπορεί να μειώσει τον βαθμό πνευμονικής βλάβης και απώλειας βάρους σε ποντίκια. Αυτό το παράθυρο ευκαιρίας αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους γιατί η περίοδος έναρξης της νόσου επεκτείνεται.

Ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε ότι το φάρμακο «όχι μόνο έχει υψηλές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά φαίνεται επίσης αποτελεσματικό για τη θεραπεία άλλων σοβαρών λοιμώξεων κορωνοϊού».
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
«Είναι δυνατόν να βλέπει τι περνάω και να μην έχει έρθει να με δει, να με πάρει ένα τηλέφωνο;»
Από θαύμα δεν εξερράγη η βόμβα στο σπίτι του Πρετεντέρη-«Ανατριχιαστικό να κυκλοφορούν τύποι με τέτοια μυαλά»
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Επικεντρώθηκε στα οδοφράγματα, προσέκρουσε σε… τουρκοφράγματα η Ολγκίν