Απαραίτητο μέρος της ζωής μας οι μάσκες και η αποστασιοποίηση

Η αποστασιοποίηση, τα μέτρα υγιεινής και η μάσκα θα είναι πλέον απαραίτητο μέρος της ζωής μας μέχρις ότου εξαφανιστεί δια παντός ο κορωνοϊός, είπε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης.
 
Οι αποστάσεις και η μάσκα θα πρέπει, σημείωσε, να τηρούνται από όλον τον κόσμο στην κάθε του κίνηση είτε σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους είτε στον χώρο εργασίας του.
 
Είναι μια προϋπόθεση, ανέφερε, που πρέπει να υπάρχει στην ζωή μας βάζοντας ένα εμπόδιο στον ιό.
 
«Ναι μεν θα υπάρξουν χαλαρώσεις αν όλα βαίνουν όπως τα αναμένουμε τις επόμενες ημέρες, δηλαδή η καμπύλη να φθάσει και σε μηδενικά επίπεδα. Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι τα μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης συν μάσκες θα είναι στην ημερησία διάταξη. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, είναι ο μόνος τρόπος για να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επόμενη χαλάρωση. Χρειάζεται υπακοή από τον κόσμο. Θα είναι πλέον μέρος της ζωής μας, μέχρι να επανέλθουμε στην ομαλότητα», πρόσθεσε
 
Ανησυχίες για την πρώτη χαλάρωση των μέτρων
Η Συμβουλευτική Επιτροπή, είπε ο κ. Καραγιάννης, ανησυχεί για την πρώτη χαλάρωση των μέτρων αν θα υπάρξουν κρούσματα.
 
Τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει πλάνα και σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχομένου.
 
Εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την χαλάρωση των μέτρων αρχές Μαΐου τα κρούσματα να μηδενιστούν. «Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα κι αν υπάρξει θα είναι σπασμωδικά εδώ κι εκεί που θα μπορούσαμε να το πνίξουμε έγκαιρα. Σε τέτοιο ενδεχόμενο είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Έχουν γίνει πλάνα και σχεδιασμοί».
 
Ανησυχία για αεροδρόμια και οδοφράγματα
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους ειδικούς για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων καθώς και για το άνοιγμα των αεροδρομίων.
 
«Πιστεύω οι περιορισμοί στα οδοφράγματα θα παραμείνουν μέχρι να ‘κλείσουμε’ όλοι με τον κορωνοϊό. Το άνοιγμα των αεροδρομίων θα γίνει σε πολύ κατοπινό στάδιο. Ίσως πρέπει να ελέγχονται οι επισκέπτες από ποιες χώρες θα έρχονται. Είναι κάτι που θα το δούμε επισταμένα», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εντατικοποιήθηκαν
Πανηγυρίζει για «σπουδαία νίκη» ο Τραμπ-«Το Ισραήλ δεν θα συνεχίσει, δύσκολο για το Ιράν να ξαναφτιάξει πυρηνικά»
Κατανάλωσε σακουλάκι νικοτίνης και έχασε τις αισθήσεις του 15χρονος-«Απαγορεύεται η αγορά και η πώληση»
Έθεσε σε διαθεσιμότητα την Άννα Αριστοτέλους ο Πρόεδρος
Το ιρανικό Kοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναστολή συνεργασίας με τον ΟΗΕ για τα πυρηνικά
Κάνει λόγο για αντισημιτική ρητορική στο δημόσιο λόγο στην Κύπρο ο Ισραηλινός Πρέσβης
Καταζητεί τον 49χρονο Ευθυμίου για τον εντοπισμό όπλου και φυσιγγίων σε υποστατικό η Αστυνομία (pic)
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τις Βάσεις 47χρονος Ε/κ για υπόθεση ναρκωτικών
Επαρκείς μηχανισμούς προστασίας του γεωργικού τομέα ζήτησε από Κομισιόν η Παναγιώτου
Με εύθραυστη εκεχειρία η λήξη του πολέμου-Οι υποχωρήσεις, τα ρίσκα και το μήνυμα Τραμπ σε Κίνα και Ρωσία