Υψηλός αλλά μειωμένος ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων στην Αγγλία

Ακόμα 616 θάνατοι ασθενών του κορωνοϊού αναφέρθηκαν κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 18.738.

Αν και αριθμός πολύ μεγάλος, οι 616 θάνατοι είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός (πλην στοιχείων που αφορούν Σαββατοκύριακα) από τις 2 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι χθες ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε για πρώτη φορά ότι η χώρα έχει φτάσει στην κορύφωση της πανδημίας, με ερευνητές από την Οξφόρδη να τοποθετούν χρονικά ως ημέρα της κορύφωσης την 8η Απριλίου, με βάση στοιχεία για τους θανάτους που συντελέστηκαν ανά ημέρα.

Σε σταθερά επίπεδα παρέμεινε η αύξηση των νέων κρουσμάτων. Έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης καταγράφηκαν ακόμα 4.583 καταγεγραμμένοι φορείς, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 183.078.

Συνολικά κατά το 24ωρο διενεργήθηκαν 23.560 διαγνωστικά τεστ σε 14.629 πολίτες. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 583.496 έλεγχοι σε 425.821 άτομα. 

Δειτε Επισης

Στους 44 οι νεκροί στη Γάζα από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Οργή για τις μακάβριες selfies με τον νεκρό Πάπα-Πιστοί φωτογραφίζονται με τη σορό του
Θυμωμένος και με τον Πούτιν δηλώνει τώρα ο Τραμπ-«Βλαδίμηρε, σταμάτα!»
Διιστάμενες εκτιμήσεις ειδικών στην Τουρκία για το αν έπεται άλλος μεγάλος σεισμός
Εκκενώθηκε τερματικός σταθμός σε αεροδρόμιο του Καναδά μετά από αναφορές για πυροβολισμούς
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Γαλλίας-Νεκρός ένας μαθητής, τραυμάτισε κι άλλους
Διώκουν στην Τουρκία για συνήγορο οικογενειών Τ/κ θυμάτων του σεισμού του 2023
Αναμένονται μέχρι και 450.000 προσκυνητές στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Η Κίνα αντιμετωπίζει με δυσπιστία το κλαδί ελιάς που έτεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ-«Ο Τραμπ δείλιασε»
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν-Ο Μόντι απειλεί με αντίποινα για την φονική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ