Ζητά άνοιγμα οδοφραγμάτων πριν τα αεροδρόμια η UniteCyprusNow

Μεταξύ Απριλίου 2003 και Μαρτίου 2020 έχουν υπάρξει γύρω στα 20 εκατομμύρια διελεύσεις από τα οδοφράγματα με ειρηνική ανάμειξη των Κυπρίων, αναφέρει σε ανακοίνωση η UniteCyprusNow (UCN) με αφορμή τη 17η επέτειος του ανοίγματος των σημείων διέλευσης στις 23 Απριλίου 2003.

Σε ανακοίνωση η UCN αναφέρει πως σύμφωνα με τελευταία έρευνα από την Παγκόσμια Τράπεζα και την Σφυγμομέτρηση ΕΕ, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 ένας στους τρεις Κύπριους είχε έρθει σε επαφή με τουλάχιστον ένα μέλος της άλλης κοινότητας κατά τις προηγούμενες επτά μέρες. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 420.000 άτομα.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες για άρση μέτρων που πάρθηκαν για τον κορωνοϊό, η οργάνωση θεωρεί πως "τώρα που οι δύο πλευρές σκέφτονται με ποιο τρόπο να ανοίξουν και πάλι τη δημόσια ζωή, τις παροτρύνουμε να μην αποδεχθούν την Πράσινη Γραμμή ως ένα «σκληρό εσωτερικό σύνορο», και να ανοίξουν ξανά τα σημεία διέλευσης πριν επιτρέψουν ξανά τακτικές διεθνείς πτήσεις. Αυτό θα επιτρέψει την επιστροφή στην ομαλότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες απλούς Κύπριους".

Σύμφωνα με την οργάνωση, το κλείσιμο των σημείων διέλευσης έχει και σημαντικό αντίκτυπο στην απασχόληση.
"Σύμφωνα με στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, 1.525 Τουρκοκύπριοι, πολίτες της ΕΕ, πληρώνουν κοινωνικές ασφαλίσεις ως υπάλληλοι στο νότο. Στις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο για αυτούς να έχουν πρόσβαση στους μισθούς ή τους χώρους εργασίας τους.Το μέλλον των σημείων διέλευσης είναι κρίσιμο για το μέλλον του νησιού. Οι αποφάσεις που θα παρθούν τις επόμενες μέρες και βδομάδες θα καθορίσουν εάν οι πολιτικοί μας ηγέτες έχουν εγκαταλείψει την ευκαιρία να ενώσουν το νησί ειρηνικά και έχουν αποφασίσει υπέρ της μόνιμης διχοτόμησης, χωρίς μάλιστα να έχουν πάρει την έγκριση των πολιτών για αυτό", αναφέρεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τρεις τραυματίες από την πτώση μεταλλική διαφημιστική κατασκευής στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Περιστατικά εχινόκοκκου σε σκύλους στον Κάμπο Τσακκίστρας