Ανακοινώσεις για καθαρισμούς, τεστ κορωνοϊού και φοίτηση από δήμους και ιδρύματα

Την προκήρυξη του αγγλόφωνου προγράμματος ΜΒΑ 2020-2021 βραδινής φοίτησης ανακοινώνει το Mediterranean Institute of Management (ΜΙM), που είναι το διεθνές σκέλος του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ).

Σε ανακοίνωσή του, το ΜΙM αναφέρει ότι το Πρόγραμμα ΜΒΑ του ΜΙΜ είναι πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Στόχος του Προγράμματος ΜΒΑ είναι να προσφέρει στους εργαζομένους και εργαζόμενες πτυχιούχους την ευκαιρία να προετοιμαστούν για μια διευθυντική σταδιοδρομία, μέσα από την παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν να εκτελούν αποτελεσματικά τα διευθυντικά τους καθήκοντα.

Το πρόγραμμα προσφέρει, επίσης, σε άνεργους και άνεργες πτυχιούχους τόσο ακαδημαϊκή μόρφωση σε επίκαιρα θέματα Διεύθυνσης, όσο και την ευκαιρία να αναπτύξουν επαγγελματικές διευθυντικές δεξιότητες στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς εργασίας της Κύπρου μέσω πρακτικής κατάρτισης (internship) σε διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθιστώντας τους/τες έτσι περισσότερο ελκυστικούς/ές προς δυνητικούς/ές εργοδότες/εργοδότριες.

Σημειώνει ακόμα ότι το πρόγραμμα είναι δομημένο σε τρεις ενότητες, αρχίζει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

To Χημείο Γιαννουκά, μέλος του Ομίλου Βιοϊατρική ενημερώνει το κοινό ότι υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 εργαζομένων.

Όπως σημειώνει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια εξεταζόμενων, επαγγελματιών υγείας και κοινωνικού συνόλου, σε όλα τα σημεία του Χημείου Γιαννουκά – Ομίλου Βιοϊατρική εφαρμόζεται ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος δειγματοληψίας «DRIVE THROUGH».
 
Ο εξεταζόμενος περνά με το όχημά του, δεν βγαίνει από αυτό, του γίνεται δειγματοληψία σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο και αποχωρεί χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλους εξεταζόμενους, ή τις μονάδες του Κέντρου και αντικείμενα.

Υπενθυμίζει ότι για την υλοποίηση του τεστ  απαιτείται προηγούμενο ραντεβού με κλήση στον τηλεφωνικό αριθμό 96909011 καθημερινά (07.30-18.00), προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες και να προετοιμασθεί η υλοποίηση του τεστ.
 
Εξάλλου, ο  Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι με την αλλαγή του καιρού και τη λήξη της βροχερής περιόδου, έχει αρχίσει ο καθαρισμός 1.200 οικοπέδων/ ανοιχτών χώρων από την άγρια βλάστηση, που και φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω της πολυομβρίας.

Όπως αναφέρει τους καθαρισμούς διενεργεί ιδιώτης εργολάβος, που κέρδισε τη σχετική προσφορά, στην οποία προέβηκε ο Δήμος.

Η όλη διαδικασία καθαρισμών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 8 περίπου βδομάδων.
 
 Εξάλλου, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, διοργανώνει την 3η Διαδικτυακή Έκθεση Φωτογραφίας από τις 22 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου 2020 με τίτλο «Αίνιγμα».

Το θέμα και ο τρόπος έκφρασης είναι εντελώς ελεύθερος. Οι συμμετέχοντες μπορούν υποβάλουν επεξεργασμένες ή μη επεξεργασμένες φωτογραφίες, βίντεο, ή ακόμα και κείμενα, ότι εκφράζει τον κάθε ένα καλύτερα.
 
Οι συμμετοχές να είναι σε μορφή που να μπορούν να αναρτηθούν στο Facebook χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, να μην είναι περισσότερες από μια φωτογραφία ανά ημέρα, ονοματεπώνυμο και τίτλος θα είναι προαιρετικά.
 
Οι συμμετοχές να αποστέλνονται στο email: lemesos.architects.association@gmail.com
 
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα βράδυ να ψηφίσουν τις καλύτερες τρεις(3) του πρώτου διαγωνισμού, βαθμολογώντας με 3 βαθμούς την καλύτερη, 2 βαθμούς την δεύτερη και 1 βαθμό την τρίτη.
 
Οι φωτογραφίες βρίσκονται στην επιλογή “photos” – “albums” στην πιο κάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/pg/lemesos.architects.association/photos/?tab=album&album_id=2929750733751890

Οι αριθμοί των συμμετοχών βρίσκονται κάτω από κάθε φωτογραφία (Σ0001 – Σ0050). Οι βαθμολογίες θα πρέπει να σταλούν στο πιο πάνω email.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τρεις τραυματίες από την πτώση μεταλλική διαφημιστική κατασκευής στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Περιστατικά εχινόκοκκου σε σκύλους στον Κάμπο Τσακκίστρας