Τα μέτρα στήριξης 6 Κυπρίων που εργάζονται στο εξωτερικό
06:53 - 21 Απριλίου 2020


Το InBusinessNews επικοινώνησε με 6 Κύπριους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Σαουδική Αραβία και κατέγραψε τις απόψεις τους σε ότι αφορά τη στήριξη που έλαβαν από τη χώρα στην οποία διαμένουν και για το πώς βλέπουν οι ίδιοι το εργασιακό τους μέλλον.
Αναλυτικά:
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ
EXECUTIVE CHEF ΚΑΙ GENERAL MANAGER ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ
Τα μέτρα στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ αυστηρά καθώς το πρόστιμο αν σπάσεις το κέρφιου είναι €2500 . Ως ξένος εργαζόμενος βλέπω τη χώρα να παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση που έχεις τον Ιό, επίσης έχει ανανεώσει όλες τις άδειες εργασίας για 3 μήνες αν έληγαν αυτή την περίοδο και όλα τα τέλη προς το κράτος έχουν ανασταλεί. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν τους μισθούς θα τους επιχορηγήσει στο ιδιωτικό τομέα. Όσοι χάσαμε την δουλειά μας πρέπει να εγκαταλείψομε την χώρα αλλά όχι τώρα εν καιρώ κερφιου.
Βασικά όσοι χάσαμε την δουλεία μας (είμαι ένας από αυτούς) θα πρέπει να μας παρασχεθεί τρόπος επαναπατρισμού αλλά και να γίνει παρέμβαση στους εργοδότες να μας πληρώσουν τα δεδουλευμένα μας για να μπορέσουμε να φύγουμε άμεσα.
Από την πρώτη στιγμή ο Πρέσβης Σταύρος Αυγουστίδης και το προσωπικό της πρεσβείας είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας. Κατέγραψαν τα στοιχεία μας και μας αποστέλλουν όλες τις πληροφορίες τόσο για την Κύπρο όσο και για την Σαουδική Αραβία και η στήριξη τους είναι ουσιαστική και καθημερινή.
ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΠΑΤΟΥ
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΛΑΟΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Προς το παρόν δεν σκέφτομαι τον επαναπατρισμό κυρίως λόγω του ότι κάποιος θα πρέπει να μείνει 14 μέρες μαζί με άτομα τα οποία δεν ξέρει καν αν κάποιος από αυτούς είναι ασυμπτωματικός φορέας, Ένας φοιτητής του εξωτερικού (χωρίς να συμπεριλαμβάνω την Ελλάδα) δεν έχει χρόνο να μείνει περισσότερο από 3 βδομάδες οπότε το να έρθει για 3 βδομάδες και τις 2 από αυτές να είναι κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο για εμένα προσωπικά δεν έχει νόημα Εδώ ακόμη κυκλοφορούμε σχετικά ελεύθεροι.
Στην Κύπρο από την άλλη είναι ο περιορισμός της μιας εξόδους τη μέρα άρα ούτε και εδώ πιστεύω θα κάνει κάποιος καλά να έρθει. Σε περίπτωση όμως που οι γονείς μου δεν θα μπορούν πλέον να με βοηθήσουν εμένα ή τα υπόλοιπα αδέρφια μου που είναι εξίσου φοιτητές οικονομικά ...η επιστροφή στην Κύπρο είναι μια αναγκαστική λύση ,όσο αφορά τα έξοδα του σπιτιού /φαγητό και άλλα. Από την άλλη μεριά κάποιος πρωτοετής λογικό είναι να θέλει να επιστρέψει γιατί ακόμη δεν ξέρει καλά καλά να ζει μόνος του ...Πράγμα που αυτόματα τον καθιστά σε ένα ρόλο που επιβάλλεται να αναλάβει ευθύνες ενήλικα (και ως γνωστό μέσω του σχολείου κανένας φοιτητής δεν είναι έτοιμος να πάρει αυτή την ευθύνη στο πρώτο κιόλας έτος )
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ AIR CONTROL UK LTD ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚEΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ
ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΓΕΝΝΑΙΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΦΕΤΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ ΓΟΝΕΑ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
ΦΟΥΛ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
