Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ισραηλινούς πυραύλους

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε χθες Δευτέρα ισραηλινούς πυραύλους στον εναέριο χώρο πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, στο κεντρικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
 
"Η αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε μια ισραηλινή επίθεση πάνω από την Παλμύρα και κατέρριψε πολλούς εχθρικούς πυραύλους", αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου, στο οποίο δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε από την πλευρά του ότι στόχος της επίθεσης ήταν "θέσεις ιρανικών παραστρατιωτικών ομάδων στην έρημο της Παλμύρας", χωρίς να κάνει λόγο για απώλειες.
 
Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Από το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στη γειτονική του χώρα, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη Συρία, εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος στη Δαμασκό, καθώς και αυτών των συμμάχων του, του Ιράν και της Χεζμπολάχ, ένοπλης σιιτικής παράταξης του Λιβάνου, ορκισμένων εχθρών του εβραϊκού κράτους.
 
Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε την 31η Μαρτίου, σύμφωνα με το SANA, "αρκετούς πυραύλους" που είχαν εκτοξευθεί από τους ισραηλινούς "πριν πλήξουν τους στόχους τους" στην επαρχία Χομς, όπου βρίσκεται η Παλμύρα.
 
Τότε, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει ότι ο στόχος των πυραύλων ήταν "το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Σαϊράτ", όπου είναι παρούσες, κατ` αυτή τη ΜΚΟ, ιρανικές δυνάμεις.
 
Η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ - που πολύ σπάνια επιβεβαιώνουν τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη συριακή επικράτεια - διατρανώνουν συχνά ότι δεν θα επιτρέψουν η Συρία να μετατραπεί σε προγεφύρωμα του Ιράν.

Δειτε Επισης

Σύλληψη πέντε ανδρών στη Βρετανία με υποψία ότι απεργάζονταν «τρομοκρατική ενέργεια»
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι
ΒΙΝΤΕΟ: Γροθιά στο πρόσωπο δέχτηκε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Οζγκούρ Οζέλ
Εξετάζει αντίδραση στην επίθεση των Χούθι ο Νετανιάχο-Συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας
Κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν-«Η μαμά πατρίδα Τουρκία δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»
Σε λαιμό και σώμα τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού-Στο κάδρο δύο πρόσωπα για τη δολοφονία
Συνδυασμός ατμοσφαιρικών μεταβολών, ΑΠΕ και αδράνειας συστήματος η διακοπή ρεύματος στην Ιβηρική
Ψάχνουν μαρτυρίες για να στήσουν το παζλ του κρίσιμου τραυματισμού του 40χρονου οι Αρχές
Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε οικογενειακό πάρτι στο Χιούστον
«Περάσαμε παρόμοια εμπειρία»-Συναντήθηκε με τις οικογένειες ομήρων στο Ισραήλ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης