Αυτά είναι τα βίντεο με πλήθος πιστών σε εκκλησία στο Αβδελλερό-Ενώπιον των Αρχών
12:11 - 21 Απριλίου 2020

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας διερευνά τις υποθέσεις εκκλησιασμού μεγάλου αριθμού πιστών σε εκκλησίες και μοναστήρια στην Κοινότητα Αβδελλερού τόσο την Μεγάλη Παρασκευή, όσο και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλες δέκα καταγγελίες πιστών στο Αβδελλερό-Διερευνά βίντεο η Αστυνομία
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φαίνεται ειδικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεγάλος αριθμός πιστών που είναι Παλαιοημερολογίτες, να βρίσκονται έξω από την εκκλησία, με αναμμένες λαμπάδες, χωρίς γάντια και μάσκες και χωρίς να εφαρμόζουν την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φαίνεται ειδικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεγάλος αριθμός πιστών που είναι Παλαιοημερολογίτες, να βρίσκονται έξω από την εκκλησία, με αναμμένες λαμπάδες, χωρίς γάντια και μάσκες και χωρίς να εφαρμόζουν την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, «στο Αβδελλερό υπάρχουν δύο μοναστήρια Παλαιοημερολογιτών, ένα γυναικείο και ένα ανδρικό. Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η Αστυνομία εντοπίστηκαν να αποχωρούν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής από το ανδρικό μοναστήρι δέκα περίπου άτομα τα οποία και καταγγέλθηκαν για παράβαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό των κινήσεων και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ».
Πρόσθεσε ότι «δέκα άλλα άτομα εντοπίστηκαν να αποχωρούν από το γυναικείο μοναστήρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Ταυτόχρονα χθες κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία φαίνεται πλήθος πιστών να βρίσκεται έξω από εκκλησία στην Κοινότητα Αβδελλερού με αναμμένα κεριά, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για τήρηση τους».
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, «μόλις τα βίντεο παραλήφθηκαν από την Αστυνομία, ενημερώθηκε αμέσως ο Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος και έδωσε οδηγίες προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας για διερεύνηση της υπόθεσης. Έχουν αποσταλεί στον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας τα βίντεο ενώ με την βοήθεια του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό των προσώπων που απεικονίζονται».
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «γίνονται εξετάσεις για να εξασφαλιστεί μαρτυρία για τα πρόσωπα που φαίνεται να συμμετείχαν στον εκκλησιασμό» χωρίς μάλιστα να έχουν προστατευτικά μέτρα όπως γάντια και μάσκες και να μην τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.
