Συναγερμός στην Ελλάδα για 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών

Στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι μεταβαίνει εσπευσμένα ο Έλληνας υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα από 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στα 470 δείγματα που ελήφθησαν την Κυριακή.

Τα δείγματα ελήφθησαν μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απόμονωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά μεταβαίνει στη δομή ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά δύσκολη» καθώς στη δομή διαμένουν κυρίως Σομαλοί αλλά και μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής οι οποίοι είναι δύσκολοι στην επικοινωνία και τη συνεννόηση.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικα στην Ελλάδα.

Παράλληλα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Ερμιόνης.

Το χρονικό με το κρούσμα στο Κρανίδι

Ο συναγερμός για το Κρανίδι ενεργοποιήθηκε την Κυριακή όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η 28χρονη Σομαλή ήταν θετικό.

Η γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και εκεί υποβλήθηκε για τυχόν έκθεση στον Covid-19.

H 28χρονη, πάντως, δεν είχε συμπτώματα και γι' αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους μετά από θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια η όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλου καθαριότητας στην Ελλάδα-Τον ξυλοκόπησαν γιατί ήθελαν να τον προσπεράσουν
Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάρο-Νεκρό πεντάμηνο βρέφος, συνελήφθησαν οι γονείς
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος στη Σκιάθο-Γυναίκα παρασύρθηκε από αέρια αεροπλάνου
Έδωσε σημεία ζωής ο νοσηλευτής που χορήγησε λάθος αίμα σε 62χρονη-Εκτιμήσεις ότι παρουσιαστεί στις Αρχές
Τρένο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο που βρέθηκε στις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα
Έριξαν γκαζάκια στο σπίτι βουλευτή στην Ελλάδα-Ζημιές σε τζαμαρία
Δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ
Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου