Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις με το «Γιαβούζ»

Η Κίνα παρακολουθεί στενά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης Huang Xingyuan, ερωτηθείς για την κάθοδο του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ και τη νέα εξαγγελθείσα παράνομη τουρκική γεώτρηση.
 
«Η Κίνα κατανοεί και υποστηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας. Ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας, ελπίζουμε να μην δούμε ενέργειες που εμποδίζουν ή αποσπούν την προσοχή από τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του COVID-19» πρόσθεσε.
 
Ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο είπε τέλος ότι η χώρα του «καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να σταματήσουν όλες τις ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελίες στη «βουλή» στα κατεχόμενα για απαγορεύσεις εισόδου στην Τουρκία
Μετέφερε την ισχυρή βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών στον ΓΓ ο Κόμπος-«Έπρεπε να σταλεί σαφές μήνυμα»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Γκουτέρες-Το Κυπριακό στο επίκεντρο
Σε Τούρκους, Ευρωπαίους και Ρώσους ξεπουλούν τις περιουσίες στα κατεχόμενα
Σκέφτεται να εμπλακεί στην πολιτική ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς
Επαναλαμβάνει εαυτόν ο Τατάρ-«Έκλεισε το κεφάλαιο της ομοσπονδίας»
«Κουρτίζει» τους κατοίκους της Λουρουτζίνας ο Τατάρ-«Τράνζιτ δίοδοι σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν»
Τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Αννίτας και ηγεσίας του ΔΗΣΥ με επίκεντρο το Κυπριακό
«Η Ε.Ε οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας»-Τίθενται οι βάσεις για αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο
Ανησυχούν στην Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ-«Έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της»