Πέραν των 100 οι νέοι θάνατοι και 4.611 κρούσματα σε ένα 24ωρο στην Τουρκία

Σταθερά πάνω από 100 θανάτους την ημέρα καταγράφει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία λόγω κορωνοϊού.
 
Σήμερα οι νεκροί μετρούν τους 119 και τα κρούσματα τις 4.611. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στις 2.259 και τα κρούσματα στις 95.591.
 

Έρευνα: Πάνω από 8 χιλιάδες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα νοσήσει από κορωνοϊό
Την ίδια ώρα, εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Τουρκίας, που κινδυνεύουν να κολλήσουν τον κορωνοϊό μέσα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προστατευτικού υλικού αλλά ελλιπούς κατάρτισης στο θέμα της προστασία τους.
 
Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, πάνω από 8 χιλιάδες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναμένεται να νοσήσει λόγω του κορωνοϊού.
 
«Στο 39% των νοσοκομείων δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ το τεστ στους εργαζόμενους. Ενώ μόνο στο 2% των νοσοκομείων οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί στο τεστ για λόγους ρουτίνας», σύμφωνα με δελτίο τύπου του συνδικάτου, που καταγγέλλει παράλληλα «μαγείρεμα» των στοιχείων σε πολλά κέντρα υγείας της χώρας.
 
Το συνδικάτο ζητά επίσης οι ώρες εργασίας του προσωπικού στα νοσοκομεία να μειωθούν και να αυξηθεί η εκπαίδευση στον ιό σε μεγαλύτερο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα. Αυτή τη στιγμή κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό υπάρχει μόνο στο 44% των νοσοκομείων της Τουρκίας.
 
Κατά 11% μειώθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κων/λη λόγω μέτρων κορωνοϊού
Μειωμένη κατά 11% η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κωνσταντινούπολη λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας εξαιτίας του κορωνοϊού. Αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας κατέγραψαν επίσης υψηλά ποσοστά μείωσης. 27% η Άγκυρα, 37% η Προύσα, 28% η Αττάλεια, 46% τα Άδανα.
 
Σύμφωνα επίσης με επίσημα στοιχεία της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, η κίνηση στους δρόμους της μεγαλούπολης έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 65% τις καθημερινές και κατά 90% τα Σαββατοκύριακα.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στην Ινδονησία για τις πολλαπλές εκρήξεις του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι-Λάκι
Άνδρας μαχαίρωσε τέσσερα άτομα στη Σεούλ-Δύο νεκροί
Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το νότιο τμήμα της Κίνας
Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές στην Γάζα
Αντεξέταση ανακριτή στην δίκη του Αϊκούτ-Ερωτήματα υπεράσπισης για κυπριακές εταιρείες που συνδέονται με κατηγορούμενο
Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ η Ολγκίν-Την ερχόμενη Δευτέρα η συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη
Ασυνεννοησία μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων και Βάσεων για τις δειγματοληψίες στο Lady’s Mile
Χειροπέδες σε 23χρονο και 40χρονο για τα επεισόδια στο fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Απειλές ισραηλινού στρατού για μία «άνευ προηγουμένου επίθεση» στη Γάζα-Ζήτησε απομάκρυνση των κατοίκων
Ο ΠΟΥ ζητάει από τα κράτη μέλη του να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά των πανδημιών