Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα-Στους 52 οι νεκροί

Ακόμη ένας θάνατος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε όλη τη χώρα, να ανέρχεται στους 52. 
 
Σύμφωνα με τα ελλαδικά ΜΜΕ, κατέληξε σήμερα το πρωί η 78χρονη που ήταν το 5ο κρούσμα κορωνοϊού στην Φούστανη Αλμωπίας. Έτσι καταγράφεται και ο πρώτος θάνατος στο νομό.
 
H 78χρονη έπασχε και από επικείμενα νοσήματα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της και οι θετικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό είχαν βγει λίγες μέρες νωρίτερα.
 
Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο οποίος εξέφρασε και τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια.
 
Το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ένας 51χρονος από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
 
Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάσει τη μάχη για τη ζωή χθες το βράδυ.
 
Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, είναι ο έβδομος νεκρός που μετρά από την πανδημία του ιού η περιοχή της Καστοριάς.
 
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 1 Απριλίου, είναι 81 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.415, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
 
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, εντοπίστηκαν επιπλέον 20 άλλα κρούσματα στο πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου, του οποίου οι 380 και πλέον επιβάτες έχουν ελεγχθεί και αναμένονται τα αποτελέσματα.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 90 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ έξι έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.
 
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 17.350 εργαστηριακά τεστ.
 
Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς, το 57%, έχουν υποκείμενο νόσημα. Οι 14 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
 
«Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Δειτε Επισης

Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα
Νεαρή κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε από 48χρονο στην Ελλάδα-Την χτύπησε και την παράτησε στον δρόμο
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές στο Ναύπλιο-Επτά συλλήψεις και πέντε τραυματίες
Η περιγραφή της 18χρονης υπαλλήλου καφέ στη Νέα Ιωνία που παρενόχλησε θαμώνας-«Είπε έχει εμμονή μαζί μου»
Εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Μοσχούρη-Στο Ντουμπάι ο εκτελεστής «Έντικ»
«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Πήγε να διασκεδάσει σε κλαμπ με όπλο γεμάτο σφαίρες στην Ελλάδα-Συνελήφθη από την Αστυνομία
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα
Τι βρήκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Γιώργου Μοσχούρη οι Αρχές-Γιατί ερευνούν το αυτοκίνητό του
Στο Βατικανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου