Πάνω από 2.300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί στη Γερμανία

Περισσότεροι από 2.300 γερμανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», τα οποία επικαλείται η Sueddeutsche Ζeitung.

Σύμφωνα μάλιστα με το Ινστιτούτο, ο πραγματικός αριθμός των υγειονομικών στελεχών που μολύνθηκαν από τον Covid-19 πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται εκτός νοσοκομείων.

Στο μεταξύ οι ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό έχουν περιοριστεί, αλλά θεωρούνται ακόμη σημαντικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νοσοκομεία του Βερολίνου απηύθυναν έκκληση σε ιδιώτες που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, να κατασκευάσουν προστατευτικές μάσκες. Ήδη σε αυτή τη διαδικασία έχουν μπει πολλές βιοτεχνίες, ακόμη και το εργαστήριο κατασκευής των κοστουμιών για τις μεγάλες σκηνές της πόλης.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε σήμερα από την πλευρά του ότι θα ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με την εργοδοσία του κλάδου, προκειμένου να εξασφαλιστούν αυξήσεις στις αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβαρύνονται σημαντικά αυτή την περίοδο. «Θέλω να μιλήσω προσωπικά με τους εργοδότες, προκειμένου να βρούμε τρόπους να αναγνωρίσουμε την εκπληκτική προσφορά αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Σπαν στην BILD.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε