Απολυμαίνεται η κουζίνα του ΓΝ Πάφου μετά τον εντοπισμό πέντε θετικών κρουσμάτων

Ξεκίνησαν σήμερα οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας  του Νοσοκομείου Πάφου μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ότι πέντε εργαζόμενοι στην κουζίνα είναι θετικοί στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, κατόπιν τούτου,  ενεργοποιήθηκε σχετικό πρωτόκολλο, και όλοι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση ενώ ξεκινά η διαδικασία απολύμανσης του χώρου καθώς και ιχνηλάτηση των επαφών.

Λόγω του ότι η κουζίνα του Νοσοκομείου έκλεισε, έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ το έκτο πρόσωπο που εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό αφορά επαγγελματία υγείας επίσης  του ΓΝ Πάφου ο οποίος ήταν σε υποχρεωτική απομόνωση τις τελευταίες 14 ημέρες , γιατί ήρθε, όπως αναφέρεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Σημειώνεται πως οι έξι  εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου εντοπίστηκαν  θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τον επαναληπτικό έλεγχο. Από τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς υποβλήθηκαν σε επαναληπτικό έλεγχο 472 επαγγελματίες υγείας.

Εξάλλου στο Θάλαμο ύποπτων περιστατικών Covid-19 , συνεχίζουν να νοσηλεύονται 9 ασθενείς, 5 άνδρες, ηλικίας 40 μέχρι 77 και 4 γυναίκες ηλικίας 53 μέχρι 83, σε αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης τους από το Ινστιτούτο Γενετικής. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Λευκωσία για το ζήτημα της μαντίλας με μηνύματα προς Ερντογάν
Διόρισε επίσημα την Ολγκίν ως προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ
Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ-«Το ΑΚΕΛ αντι να επιτίθεται με ύβρεις, να εξηγήσει στο λαό τη στάση του»
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στη Στουτγκάρδη-Αναφορές για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες
Σύλληψη επιβάτη που προκαλούσε οχληρία σε πτήση από Gatwick προς Λάρνακα
Χάθηκαν τα ίχνη του 82χρονου Παναγιώτη Ευσταθίου από τη Λεμεσό (pic)
Απαντά για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ-«Πριν την Γενεύη έλεγαν ότι δεν ήθελαν διορισμό προσωπικού αντιπροσώπου»
Διαψεύδει ο Τατάρ για αλλαγή του ονόματος του ψευδοκράτους από Ερντογάν-«Απαιτείται "λαϊκή βούληση"»
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκαν παράκτιες περιοχές στη Χιλή μετά τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ
Αναβολή απεργιών στα κατεχόμενα-Σκληρή αντίδραση από συντεχνίες