Η Νομική Υπηρεσία διαψεύδει δημοσιεύματα σε σχέση με προσφυγή στο ΕΔΑΔ για περιουσία στην Αμμόχωστο

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο σε σχέση με την ατομική προσφυγή που εκκρεμεί στο ΕΔΑΔ για περιουσία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (υπόθεση K.V. Mediterranean Tours Limited v. Turkey), η Νομική Υπηρεσία διαψεύδει την αναφερόμενη στα εν λόγω δημοσιεύματα είδηση, σύμφωνα με την οποία η Δημοκρατία φέρεται να ζήτησε και να έλαβε, τρίμηνη παράταση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), για την καταχώρηση σχολίων στην Μονομερή Δήλωση που έχει καταχωρήσει η Τουρκία στα πλαίσια της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στις Ανακοινώσεις Τύπου που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΑΔ, ημερομηνίας 16 Μαρτίου 2020 και 9 Απριλίου 2020 αντίστοιχα, το Δικαστήριο έχει αναστείλει και παρατείνει, αυτοβούλως, τις ήδη ταχθείσες προθεσμίες στις ενώπιον του εκκρεμούσες υποθέσεις, εξ αιτίας της παγκόσμιας κρίσης στη δημόσια υγεία. Αναληθώς επομένως, αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, ότι έχει υποβληθεί αίτημα για παράταση από την Λευκωσία στην προαναφερόμενη υπόθεση, προστίθεται.  
 
Η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών για το χειρισμό της υπόθεσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή νερού σε Λάρνακα, Λευκωσία και Αμμόχωστο λόγω διακοπής Μονάδας Αφαλάτωσης
Εικοσιτετράωρη απεργία στο Κέντρο ΑμεΑ Άγιος Λάζαρος στη Λάρνακα για την ΑΤΑ
Θλίψη στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για το θάνατο του Δρ Άλκη Πιερίδη
Την Πέμπτη η τελευταία μέρα των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης 2025
Συνολικά είκοσι μία ειδικές πτήσεις από Λάρνακα-Συνεχίζονται και οι αφίξεις σκαφών από το Ισραήλ
Καίει το Τμήμα Δασών η έκθεση Ελεγκτικής για Ακάμα-Χάθηκε εγγυητική ενός εκατομμυρίου, αυξήθηκε κατά 135% το κόστος
Διασώθηκαν Ισραηλινοί που επέβαιναν σε σκάφος που έφυγε από την Κύπρο-Αποκοιμήθηκε ο καπετάνιος
Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»
Αισιοδοξία για φρένο στην άνοδο τιμών στα καύσιμα λόγω πολέμου, αλλά έρχεται αύξηση έξι σεντ από πράσινη φορολογία
Συνέρχεται στον απόηχο των τριγμών στην Εκκλησία η Ιερά Σύνοδος-Ερωτηματικό η στάση Συνοδικών για Μόρφου