Συγκλονιστικό... Ετοιμοθάνατος στην Εντατική ζήτησε την αγαπημένη του μαντολινάτα (video)

Η μάχη που δίνουν με τον κορονοϊό γιατροί και νοσηλευτές στις ΜΕΘ των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα είναι παροιμιώδης και κρύβει πολλές και συγκινητικές ιστορίες.

Νοσοκόμες ζητούν από ηλικιωμένους ασθενείς να σφίξουν το χέρι τους, ως ένδειξη ζωντάνιας και αντοχής. "Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Προσπάθησε, προσπάθησε", ακούγεται να λέει γιατρός σε παππού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Σωτηρία".

"Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας", λέει στην κάμερα του Alpha η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κινείται σαν τις μέλισσες σε κυψέλη, αθόρυβα, όμως επίμονα και υπομονετικά, έχοντας ως ηθική ανταμοιβή τη χαρά όταν κάποιος ασθενής παίρνει εξιτήριο.

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος, που μιλά στην κάμερα, νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου. "Οταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά ήταν η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου", αναφέρει ο ίδιος.

"Ένας από τους ασθενείς μας ήταν άσχημα, μάλλον δεν θα τα καταφέρει, ενημερώθηκε και η οικογένεια ότι δεν θα τα καταφέρει και ζήτησαν να του ανοίξουν το παράθυρο. Ήρθαν και του έπαιξαν από κάτω την αγαπημένη του μαντολινάτα", λέει στην κάμερα με τρεμάμενη φωνή η κ. Κουτσούκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο-Επιχειρούσαν ανάνηψη για ώρα
Κανένα ίχνος από χτύπημα αρκούδας στον ορειβάτη-Από την πτώση προκλήθηκε ο θάνατός του
Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ κύκλωμα που προσπάθησε να πουλήσει πλαστό Πικάσο έναντι δέκα εκ. ευρώ
Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών
Για τις συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων Πέμπτη και Παρασκευή
ΒΙΝΤΕΟ: «Μου φώναξε να πάω να δω την αρκούδα-Επιτέθηκε και την ψέκασε με σπρέι, ήταν τεράστια»
Άγριος ξυλοδαρμός Τουρκάλας από τον φυγόποινο επιχειρηματία σύζυγό της σε θαλαμηγό στη Μύκονο
Έρευνα κατά νοσοκομείου στην Ελλάδα-Δύο μητέρες έχασαν τα μωρά τους και μία δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί
Ο ρόλος του σπρέι πιπεριού και ο σκύλος στην επίθεση της αρκούδας στους ορειβάτες
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι γονείς του μωρού που πέθανε στην Πάρο-Το άφησαν εκτεθειμένο στον ήλιο