Έφθασαν στους 100 οι νεκροί στην Ελλάδα-Εξέπνευσε 84χρονος

Ένας άνδρας 84 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν, είναι ο 100ός νεκρός από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας είναι 31 και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.145.

Παράλληλα, ένας ασθενής έχασε τη ζωή του, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 99. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν τα 72 έτη.

Ακόμη, 73 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 16 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Οι ασθενείς στη ΜΕΘ έχουν μέση ηλικία τα 68 έτη.

Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχουν ελεγχθεί 43.417 δείγματα. 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στις ευπαθείς ομάδες, δίνοντας συμβουλές για όσους νοσούν στο σπίτι, αλλά και για τις οικογένειές τους, που θα πρέπει να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα.

«Το τελευταίο 48ωρο ξέφυγε κάτι» είπε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας: «Θέλουμε οι ευπαθείς ομάδες, με τη δική μας βοήθεια, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό». Αναφερόμενος στα κρούσματα του φονικού ιού σε γηροκομεία, υπογράμμισε πως απομακρύνθηκαν από τις δομές όσοι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19. 

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα.

Εξέφρασε, παράλληλα, «βαθιά ευγνωμοσύνη που υπομείνατε, που υπομένετε, που υπομένουμε όλοι μαζί».
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Πλεύρης: Φυλακή ή έξοδος από τη χώρα για τους λαθρομετανάστες, δεν θα εκβιάσετε την Ελλάδα
Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου που πέταξε μπουκάλι στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα
Άγριο έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης-21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο, εντοπίστηκε την αυλή του
Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη
Χαμός στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα, πέταξαν μπουκάλι νερού-Ένταση ανάμεσα στις μανάδες
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους ιατροδικαστές της Πάτρας μετά από καταγγελίες για θανάτους βρεφών
Ένταση στη δίκη για την Κυριακή-«Δεν είναι γυναικοκτόνος», «εσύ πηγαίνεις και βλέπεις το παιδί σου, εγώ τα μάρμαρα»
Πρωτοφανής επίθεση στην Ελλάδα-Νεαρός έριξε αντισηπτικό σε κεφάλι 16χρονου και του έβαλε φωτιά
Η ανάλυση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για Μουρτζούκου-Στην τηλεόραση πρόδιδε συνεχώς τον εαυτό της
Η υπόθεση Moυρτζούκου που συγκλόνισε την Ελλάδα-Οι θάνατοι των μωρών, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις και η ομολογία