Άφαντοι οι δράστες του άγριου φονικού-Στήνει το παζλ η Αστυνομία
07:09 - 12 Απριλίου 2020

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του 20χρονου Σύρου, που διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή «Βρέξη» στην Πάφο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί είναι οι δύο καταζητούμενοι για τον φόνο του 20χρονου-Τον έψαχναν για ώρες
Οι Αρχές παρά τις μέχρι στιγμής έρευνες, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη των δύο Σύρων που καταζητούνται, ωστόσο οι εξετάσεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και έχει ήδη αρχίσει να στήνεται το παζλ της υπόθεσης.
Με βάση τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, θύτες και θύμα συναντήθηκαν στην παραλία, που βρίσκεται στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων για να λύσουν τις διαφορές τους, γύρω στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως φαίνεται, σε κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν και ανασύρθηκαν μαχαίρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 20χρονος. Ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Λίγη ώρα αργότερα, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία για συμπλοκή και μαχαιρώματα ανάμεσα σε αλλοδαπούς και άρχισε τις έρευνες προς εντοπισμό του 20χρονου, ο οποίος είχε δηλωθεί ως τραυματίας.
Τελικά, ο 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου και αμέσως αποκλείστηκε η σκηνή και διενεργήθηκαν εξετάσεις.
Από το σημείο, περισυνελέγησαν τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τη γύρω περιοχή, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση.
Πρώτα τεστ και μετά νεκροτομή
Αυτοψία στη σορό του 20χρονου, διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι κλήθηκαν στο σημείο.
Αυτοψία στη σορό του 20χρονου, διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι κλήθηκαν στο σημείο.
Όσον αφορά τη νεκροτομή επί της σορού του νεαρού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται να ληφθούν δείγματα για τεστ κορωνοϊού από τη σορό του 20χρονου κι αν βγουν αρνητικά, τότε οι ιατροδικαστές θα προχωρήσουν με τη διαδικασία.
Σημειώνεται ότι με βάση τις διεθνείς σύμβασεις νεκροτομή διενεργείται μόνο για τα βίαια εγκλήματα και αφότου διενεργηθεί το τεστ για κορωνοϊό.
Λόγοι τιμής τα κίνητρα
Σε ότι αφορά στα κίνητρα, οι Αρχές εκτιμούν σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, ότι αυτά αποδίδονται σε λόγους τιμής, κάτι ωστόσο που θα ξεκαθαρίσει στην πορεία των ερευνών.
Σε ότι αφορά στα κίνητρα, οι Αρχές εκτιμούν σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, ότι αυτά αποδίδονται σε λόγους τιμής, κάτι ωστόσο που θα ξεκαθαρίσει στην πορεία των ερευνών.
Για την υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί τον 22χρονο Walid Al Moustafa και τον 25χρονου Tarek Haj Halaf, από τη Συρία.
Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση σε οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στο τηλ. 26-806021 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.
Walid Al Moustafa
Tarek Haj Halaf
