Αυξήθηκαν οι κλοπές στην Π. Χρυσοχούς- Σε ρόλο αστυνομικού της γειτονιάς η νεολαία

Ρόλο “αστυνομικού της γειτονιάς ”αναλαμβάνει η Νεολαία Περιφέρειας Π. Χρυσοχούς,  κατόπιν  συνεννόησης με τον Δήμο και την Αστυνομική Διεύθυνση Πόλης Χρυσοχούς, με ολονύχτιες περιπολίες και με στόχο την αποτροπή περιστατικών διάρρηξης και κλοπής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 
Όπως αναφέρεται, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς μία αναπάντεχη έξαρση των κλοπών που προβληματίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως η όλη προσπάθεια πραγματοποιείται σε συνεργασία της Νεολαίας Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς , του Δήμου Π. Χρυσοχούς αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πόλης Χρυσοχούς με στόχο να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας μετά την έξαρση των διαρρήξεων και κλοπών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα που δεν κυκλοφορούν πολίτες λόγω των περιοριστικών μέτρων.
 
Ο κ. Παπαχριστοφή ,εκτίμησε, πως επειδή το έργο της Αστυνομίας, έχει επιφορτιστεί περισσότερο λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, η πρωτοβουλία αυτή θα επιφέρει αποτέλεσμα.
 
Στο μεταξύ, ο  περιορισμός των πολιτών στα σπίτια τους λόγω του κορωναιού, καθώς και οι δυσκολίες της Αστυνομίας που επιπρόσθετα των συνήθων καθηκόντων της επιφορτίστηκε με την τήρηση των κυβερνητικών μέτρων που αφορούν την πανδημία, προστίθεται στην ανακοίνωση,δημιούργησε για κάποιους επιτήδειους πρόσφορο έδαφος για τις άνομες δραστηριότητες τους.
 
Η Νεολαία Περιφέρεια Π. Χρυσοχούς, σημειώνει πως οι  πράξεις τους, πέραν του γεγονότος ότι συνιστούν ένα νομικά κολάσιμο και καθόλα καταδικαστέο αδίκημα, είναι ακόμη χειρότερες διότι τελούνται σε στιγμές εθνικής και κοινωνικής κρίσης, σε στιγμές που το κράτος και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά έχουν ως προτεραιότητα την υγεία, την ασφάλεια και την επιβίωση.
 
Εν όψει των πιο πάνω, και κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο και την Αστυνομική Διεύθυνση Πόλης Χρυσοχούς, η Οργάνωση αναλαμβάνει ρόλο «αστυνομικού της γειτονιάς» με ολονύχτιες περιπολίες και με στόχο την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
 
Εξάλλου. σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ. ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία ανέφερε πως το εγχείρημα, σε συνεργασία με την  Αστυνομία, θα λειτουργήσει ως προστασία "των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους”, κατέληξε.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Δειτε Επισης

Έστησαν δίκτυο και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν εράνους για τρία χρόνια-Δύο συλλήψεις
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Πυρκαγιά παρά το καζίνο της Λεμεσού-Κατέκαυσε δύο εκτάρια γης
Ζήτησε έκθεση γεγονότων για το φερόμενο ομοφοβικό επεισόδιο στην Ελλάδα το ΥΠΑΝ-Περιμένει την επιστροφή μαθητών
Αγνοείται 37χρονος τουρίστας που διέμενε στην Αγία Νάπα-Ζητά τη βοήθεια του κοινού η Αστυνομία (pic)
Πάνω από 140 παιδιά μίλησαν ως θύματα ή ως μάρτυρες σεξουαλικής κακοποίησης το 2024
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονης από τη Βρετανία-Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και εξαφανίστηκε (pic)
Καταγγελία για ομοφοβικό επεισόδιο στο pride της Θεσσαλονίκης-Δείχνουν ως θύτες Κύπριους μαθητές
Ξεκινά τετράμηνη εκστρατεία η Αστυνομία-Αυξημένοι έλεγχοι για μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και χρήστες πατινιών