Προαγοράζει 60 χιλιάδες τόνους μαζούτ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η ΑΗΚ

Στην προαγορά 60.000 μετρικών τόνων (ΜΤ) μαζούτ, προχώρησε η ΑΗΚ, στην προσπάθεια να αξιοποιηθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των καταναλωτών, οι χαμηλές τιμές καυσίμων που καταγράφονται την περίοδο αυτή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, η ποσότητα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από τους σταθμούς της Αρχής, στο άμεσο μέλλον.
 
Σημειώνεται ότι η προαγορά, έγινε μέσω Σύμβασης Ανταλλαγής που είναι είδος προθεσμιακού συμβολαίου. Έρχεται σε συνέχεια ενδελεχούς αξιολόγησης των δεδομένων της διεθνούς αγοράς καυσίμων και εφαρμογής όλων των σύννομων διαδικασιών, λαμβάνοντας επίσης υπόψη σχετική γνωμοδότηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, προστίθεται.
 
Η ΑΗΚ μελετά διαρκώς το τοπίο στην αγορά καυσίμων και είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε νέες κινήσεις στην κατεύθυνση προαγοράς, πάντα σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, τις αρμόδιες θεσμικές αρχές του κράτους και με προσήλωση στη διασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους για τους καταναλωτές, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Επέκταση θερινού σχολείου στα ειδικά σχολεία ψήφισε η Βουλή
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα