Κρατούμενοι φυλακών φτιάχνουν φέρετρα για θύματα του κορωνοϊού στον Ισημερινό

 
Περίπου 100 κρατούμενοι σε έξι φυλακές του Ισημερινού άρχισαν να κατασκευάζουν φέρετρα για τα θύματα του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας.

Τα φέρετρα αυτά προορίζονται κυρίως για την περιοχή Γουάγιας και την πρωτεύουσά της Γουαγιακίλ, που έχουν πληγεί σοβαρά από την επιδημία της Covid-19 στη χώρα.

Αυτά κατασκευάζονται από ξύλο που προέρχεται από παράνομη υλοτομία και έχει κατασχεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το οποίο αναμένεται να προέλθουν περίπου 734 κμ ξυλείας.

Περίπου 30 φέρετρα έχουν ήδη κατασκευαστεί στην φυλακή Αμπάτο στις Άνδεις για να σταλούν στην επαρχία Γουάγιας, όπου έχει καταγραφεί το 68% των κρουσμάτων και περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα. Ο Ισημερινός έχει καταγράψει 4.965 κρούσματα της Covid-19 και 272 θανάτους από τότε που άρχισε η επιδημία.

Πηγή:Πρώτο Θέμα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άφαντος ο 35χρονος τουρίστας που χάθηκε στην Πάφο-Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 150 τραυματίες στον σεισμό της Κωνσταντινούπολης λόγω πανικού-Πήδηξαν από ύψος
Εβδομήντα δύο συσκευασίες με κοκαΐνη κατάπιε τελικά ο 52χρονος που πιάστηκε στο αεροδρόμιο Πάφου
Δίχρονος στην Αριζόνα βγήκε από το σπίτι και χάθηκε στην έρημο-Πώς τον βρήκαν μετά από 16 ώρες
«Άμεση και άνευ όρων» εκεχειρία ζητάει το Κίεβο-Ναι στη διαπραγμάτευση, όχι στην παράδοση
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε αυτοκίνητο και έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα
Πάνω από 20.000 πιστοί στο Βατικανό για τον Πάπα-Κάλυψη από 2.000 δημοσιογράφους (live εικόνα)
Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Τουρκία-Νέα δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Τέλος τα μαθήματα στις 9 Μαΐου για λύκεια και 26 Μαΐου για γυμνάσια-Σε εγρήγορση για τις τελικές εξετάσεις
Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τον σεισμό-«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις»