Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής για τις λειτουργίες που θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία θα χοροστατήσει τις πλείστες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο προκαθήμενος της Εκκλησία, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, την Κυριακή 12 Απριλίου 2020, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία.
 
Την Κυριακή, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.
 
Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωΐ θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτη) στη Λευκωσία.
 
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.
 
Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωΐ, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, και το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Καθεδρικό Ναό.
 
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωΐ θα προστεί του Εσπερινού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον ίδιο ιερό Ναό.
 
Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.
 
 Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Ναό.

Δειτε Επισης

Ελεύθεροι και οι πέντε δεσμοφύλακες χωρίς να κατηγορηθούν-Δεν εξασφαλίστηκε μαρτυρία που να δικαιολογεί ανανέωση κράτησης
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Φωτιά σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Υπέβαλε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση
Δείχνει γραμμή πλεύσης για ευθύνες η στάση Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Το «κράτος εν κράτει» ΤΟΜ και η «αδικαιολόγητη ΗΜΥ