ΠΟΥ: Μια πρόωρη χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει στη φονική επανεμφάνιση της πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα τις χώρες να είναι πολύ προσεκτικές σε ό,τι αφορά την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αναχαιτιστεί ο ρυθμός διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
 
Ο ΠΟΥ θα ήθελε να δει μια χαλάρωση, όμως ταυτόχρονα μια πρόωρη κατάργηση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «φονική επανεμφάνιση» της πανδημίας, τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στα 595 τα περιστατικά, έντεκα άτομα στις Εντατικές-Συνεχίζεται η μάχη
 
Όπως είπε, διαπιστώνεται μια «ευπρόσδεκτη επιβράδυνση» της επιδημίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες –την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία– αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται μια «ανησυχητική επιτάχυνση» σε άλλες χώρες, φέρνοντας για παράδειγμα τη διάδοση στην κοινότητα σε 16 χώρες της Αφρικής.
 
Ανησυχητικό χαρακτήρισε επίσης το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 μέχρι και το 10% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
«Είμαστε τώρα στη φάση του πανικού επειδή υπάρχει αυτός ο επικίνδυνος αόρατος ιός που σπέρνει το χάος, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε τα συστήματα υγείας», τόνισε ο Γκεμπρεγέσους. «Καμία χώρα δεν είναι άτρωτη, καμία χώρα δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι έχει ισχυρό σύστημα υγείας», πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος εξάλλου στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ικανοποιημένος που ο «φίλος του», όπως τον αποκάλεσε, δεν νοσηλεύεται πλέον στην εντατική και του ευχήθηκε τα καλύτερα.
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Δίχρονος στην Αριζόνα βγήκε από το σπίτι και χάθηκε στην έρημο-Πώς τον βρήκαν μετά από 16 ώρες
«Άμεση και άνευ όρων» εκεχειρία ζητάει το Κίεβο-Ναι στη διαπραγμάτευση, όχι στην παράδοση
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε αυτοκίνητο και έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα
Πάνω από 20.000 πιστοί στο Βατικανό για τον Πάπα-Κάλυψη από 2.000 δημοσιογράφους (live εικόνα)
Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Τουρκία-Νέα δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τον σεισμό-«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Η σαστισμένη on air αντίδραση δημοσιογράφου την ώρα του σεισμού στην Τουρκία
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο ισχυρός σεισμός χτυπά την Κωνσταντινούπολη-«Περιμένουμε ακολουθία»
Κερδισμένη η Ρωσία από την πρόταση ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία-«Χρειάζονται παραχωρήσεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη-Στη θάλασσα του Μαρμαρά