Βίλιερς: Στηρίζει τα ψηφίσματα του ΣΑ για Αμμόχωστο το Λονδίνο

Την πλήρη στήριξη της βρετανικής Κυβέρνησης στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, όπως τα ψηφίσματα 550 και 789, εκφράζει με επιστολή της προς τη βουλευτή Τερέζα Βίλιερς η νέα Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Γειτονιά, Γουέντι Μόρτον.

Η φιλοκύπρια βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος είχε απευθύνει επιστολή για την Αμμόχωστο προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών μετά από συνάντηση που είχε με Κύπριους πρόσφυγες του βορείου Λονδίνου, τους Αντώνη και Νίκο Σαββίδη καθώς και τον Σπύρο Νεοφυτου από την Αμμόχωστο και τον Δώρο Παρτασίδη από τον Λάρνακα της Λαπήθου.

Η κ. Μόρτον επισημαίνει στην απαντητική επιστολή ότι τα άνω ψηφίσματα ξεκαθαρίζουν πως «απόπειρες να εποικιστεί οποιοδήποτε τμήμα των Βαρωσίων από ανθρώπους άλλους από τους κατοίκους τους είναι απορριπτέες και καλεί για τη μεταβίβαση εκείνης της περιοχής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών».

Η κ. Μόρτον συμπληρώνει ότι τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν ξανά πρόσφατα στο ψήφισμα 2506 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Υπουργός Ευρωπαϊκής Γειτονιάς προσθέτει ότι η βρετανική Kυβέρνηση παραμένει πεπεισμένη πως, εν τέλει, μία συνολική λύση είναι η καλύτερη ευκαιρία για την επίλυση τέτοιων σύνθετων ζητημάτων.

«Προς το σκοπό αυτό συνεχίζουμε να είμαστε δυνατοί υποστηρικτές μίας συνολικής, δίκαιης και με διάρκεια λύσης στο κυπριακό ζήτημα, βασισμένης στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να εμπλακούν εποικοδομητικά και να επιδιώξουν ότι είναι προσηλωμένοι στην επίτευξη προόδου προς μία λύση», προσθέτει η επιστολή.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μετέφερε την ισχυρή βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών στον ΓΓ ο Κόμπος-«Έπρεπε να σταλεί σαφές μήνυμα»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Γκουτέρες-Το Κυπριακό στο επίκεντρο
Σε Τούρκους, Ευρωπαίους και Ρώσους ξεπουλούν τις περιουσίες στα κατεχόμενα
Σκέφτεται να εμπλακεί στην πολιτική ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς
Επαναλαμβάνει εαυτόν ο Τατάρ-«Έκλεισε το κεφάλαιο της ομοσπονδίας»
«Κουρτίζει» τους κατοίκους της Λουρουτζίνας ο Τατάρ-«Τράνζιτ δίοδοι σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν»
Τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Αννίτας και ηγεσίας του ΔΗΣΥ με επίκεντρο το Κυπριακό
«Η Ε.Ε οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας»-Τίθενται οι βάσεις για αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο
Ανησυχούν στην Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ-«Έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της»
«Δήμαρχος» Κυθρέας –Λουρουτζίνας:«Το οδόφραγμα θα μπορούσε να λειτουργήσει τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο»