Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στην Ε.Φ.-Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΦ

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, έθεσαν σε συναγερμό τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για δύο εθνοφρουρούς, έναv σε στρατόπεδο στη Λευκωσία και έναν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο. Η εξέλιξη αυτή προκαλεσε μεγάλη ανησυχία στο ΓΕΕΦ, που συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη λήψη μέτρων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία περίπτωση αφορά σε κληρωτό εθνοφρουρό, ο οποίος υπηρετεί στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με του κορωνοϊού. Οι αρμόδιες Αρχές τέθηκαν σε κινητοποίηση αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε ταξιδέψει στην Πάτρα και ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τέθηκε στο θάλαμο αρνητικής πίεσης για εξετάσεις.
 
Εξάλλου, σε δεύτερη περίπτωση, σε στρατόπεδο στη Λευκωσία, στρατιώτης που ταξίδεψε στην Ελλάδα, παρουσίασε συμπτώματα. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τοποθετήθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.
 
Τόσο το στρατόπεδο στη Λευκωσία, όσο και η αεροπορική Βάση στην Πάφο τέθηκαν σε καραντίνα και ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλλα. Οι εθνοφρουροί τοποθετήθηκαν σε θαλάμους ανάλογα με το ποιοι ήρθαν και ποιοι όχι σε επαφή με τα ύποπτα κρούσματα. Έχουν επίσης ανασταλεί οι άδειες εξόδου. 
 
Σε καραντίνα βρίσκεται από χθες το στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στη Λευκωσία, αφού στρατιώτης παρουσίασε χθες συμπτώματα κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα των εξετάσεών του αναμένονται εντός της ημέρας. 
 
Στο ΓΕΕΦ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, μετά το πέρας της οποίας έγινε έκκληση στα στελέχη της Ε.Φ. να ακολουθούν τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας.
 
 
Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα μέτρα λήφθηκαν και σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όταν στρατιώτης που έφτασε από την Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε πως η μητέρα του διαπιστώθηκε πως ήταν θετική στον ιό. Το πρώτο τεστ του Ελλαδίτη ήταν αρνητικό και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Τιμήθηκαν οι ήρωες της Φιλιάς και του Μάσαρη-«Τραγικές ιστορίες αυτοθυσίας και αγάπης»
ΑΗΚ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον Φαρμακά
Στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ για τα εγκαίνια κυπριακού περιπτέρου σε διεθνή αμυντική έκθεση
Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Ηλικιωμένοι και άτομα σε ευάλωτες ομάδες οι ασθενείς με θερμοπληξία-Οι συστάσεις των ειδικών
Σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες, ανησυχία για τον κλοιό καύσωνα-Υπό νοσηλεία πέντε άτομα με θερμική εξάντληση