Αγόρευσαν για μετριασμό της ποινή τους και ακούνε την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λουρουτζιάτης και ΣΙΑ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την ερχόμενη Τετάρτη(11/3), στις 12 το μεσημέρι, τις ποινές που θα επιβάλει στους κατηγορούμενους στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε στις 07/02/2020 ένοχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου  Δημήτρη Πατσαλίδη,  τον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Γεώργιο Κουλλαπή, πρώην μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία Helector Cyprus Ltd.

Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροδοκίας, της επίδειξης εύνοιας από δημόσιους αξιωματούχους, της κατάχρησης εξουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αγόρευσαν για μετριασμό των ποινών που θα τους επιβληθούν από το δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή διατάγματα δήμευσης για είσπραξη των εσόδων, συνολικού ύψους €372,600, από τη διάπραξη των αδικημάτων στα οποία κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι.

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων εξέφρασαν την πρόθεση τους να εφεσιβάλουν στο Ανώτατο την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου ημερομηνίας 7/2/2020.
 
Σημειώνεται ότι το Κακουργιοδικείο αθώωσε τον Αντώνιο Κουρουζίδη, πρώην μηχανικό στο  Τμήμα Πολεοδομίας και τον γιατρό Νικόλα Κουλλαπή καθώς και την εταιρεία του MIDORIACO Ltd. Η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση κατά της αθώωσης του κ. Κουρουζίδη.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Αποζημιώθηκε η αστυνομικός για την επίθεση στην Αγία Νάπα-Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή στη μια
LIVE: Ώρα αποφάσεων για το Κυπριακό-Με χαμηλές προσδοκίες η διευρυμένη συνάντηση
Ανοίγουν όλες οι πλευρές στο Κυπριακό τα χαρτιά τους-Τα ΜΟΕ στο επίκεντρο της Ολομέλειας
Παρίσταναν τους γιατρούς και ζητούσαν λεφτά από ηλικιωμένες για επεμβάσεις στα παιδιά τους-Στο κελί δύο πρόσωπα
Συζήτησαν για μετακίνηση οπαδών Αρναούτης και Λοϊζίδης-Συστήνεται κοινή Επιτροπή
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Μήνυμα Ούρσουλας πριν την Ολομέλεια της πολυμερούς-«Η ΕΕ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει»
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μόνο μια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν-Το σχέδιο που απέρριψε ο Τραμπ
Τραμπ για δασμούς: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ινδία, μπορεί να ακολουθήσει και η ΕΕ