Δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, μετά τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας, τα οποία επιβεβαίωσαν δύο κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιος θεωρείται ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού και ποιοι χαρακτηρίζονται στενές επαφές

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, δεν πρόκειται για του εθνοφρουρούς, αλλά ούτε και για τον κρατούμενο, ενώ υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα σε 35-40 δείγματα.

Μετά τα θετικά αποτελέσματα, το Υπουργείο Υγείας συγκάλεσε έκτακτη διάσκεψη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6:00 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Ούτε οι στρατιώτες, ούτε ο κρατούμενος τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού-Εν αναμονή ανακοινώσεων από υπουργό Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι σε καραντίνα βρίσκονται δύο στρατόπεδα και η Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο, ενώ είχε κλείσει αστυνομικός σταθμός και τέθηκαν υπό περιορισμό αστυνομικοί, δικηγόροι και κρατούμενοι, καθώς 20χρονος ύποπτος είχε παρουσιάσει συμπτώματα και υποβλήθηκε σε σχετικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβλεπε κανονικά ασθενείς ο 64χρονος γιατρός, πρόβλημα στην ιχνηλάτηση των επαφών του

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση, όπως επίσης και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ συστήνεται ψυχραιμία.

Στο μεταξύ αύριο, αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της επέκτασης ή όχι της αναστολής λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Υφ. Πρόνοιας: Συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν