Μετά την Κύπρο στέλνουν ενισχύσεις Αυστρία και Πολωνία στον Έβρο

Νέα αλλαγή τακτικής επιχειρεί η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στο σκηνικό που έχει στηθεί στις Καστανιές. Βλέποντας τη σθεναρή, οργανωμένη αλλά και ψύχραιμη αντίδραση της ελληνικής πλευράς από το πρωί της Δευτέρας (9/3) έχει αλλάξει τακτική.

Τουλάχιστον μέχρι τις 17.00 το απόγευμα έχει τραβήξει πίσω τους νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες που υποστηριζόμενοι από μυστικούς στρατοχωροφύλακες επιχειρούσαν να ρίξουν τον ελληνικό φράχτη. Αντίθετα, στην πρώτη γραμμή πλέον υπάρχουν γυναικόπαιδα που εκλιπαρούν να περάσουν τα σύνορα.

Η αμυντική και ψύχραιμη στάση της Ελλάδας έχει αναθερμάνει παραδοσιακές φιλίες ακόμα και με χώρες που κράτησαν από ουδέτερη έως επικριτική στάση στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και με χώρες όπως η Κροατία και η Βόρεια Μακεδονία που εκφράζουν συνεχώς τη συμπαράσταση τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι Ενοπλες Δυνάμεις ενισχύονται από τη συνδρομή υπερ τεθωρακισμένου από την Αυστρία που αναμένεται να φτάσει στις Καστανιές το πρωί της Τετάρτης. Διαθέτει θερμικές κάμερες, αντλίες, επιχειρεί σε δύσβατες και ελώδεις περιοχές και αναμένεται να τεθεί στην υπερεσία των αμυντικών επιχειρησιακών πλάνων. Επίσης η Πολωνία ανακοίνωσε την αποστολη 200 στρατιωτών της με αποστολή να ενισχυθούν και τα δύσβατα περάσματα του ποταμού Εβρου.

Ένα ακόμα θέμα ήταν το βίντεο με το ελληνικό τρακτέρ που περνάει στο δρόμο πλάι στον φράχτη και ψεκάζει με νερό όσους επιχειρούσαν να ανοίξουν τρύπες στον φράχτη. Οι Τούρκοι υποστήριξαν πως οι Ελληνες ψεκάζουν με φάρμακα τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά η αλήθεια είναι πως το περιστατικό σχολιάζεται από στρατιωτικούς και πολίτες στον Εβρο. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης βρίσκεται εκτός Εβρου και υποστηρίζει πως έχει παραχωρήσει το τρακτέρ σε έναν φίλο του που ποτίζει τα χωράφια που συνορεύουν με τον φράχτη λόγω της ανομβρίας που υπάρχει και εκείνος είχε την ιδέα να γυρίσει τους ψεκαστήρες προς τον φράχτη.

Και επειδή και ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στην πτώση της στάθμης των υδάτων του Εβρου που θα δώσει την ευκαιρία σε μετανάστες και πρόσφυγες να περάσουν πιο εύκολα, από σήμερα (9/3) παρατηρείται αύξηση της στάθμης των υδάτων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην Βουλγαρία ενώ από αύριο αναμένονται βροχές και στον Εβρο.

Πηγή:Έθνος

Δειτε Επισης

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση