ΒΙΝΤΕΟ: Τη διεθνή ημέρα μνήμης πεσόντων αστυνομικών τίμησε η Αστυνομία
15:43 - 07 Μαρτίου 2020

Με μια σεμνή τελετή, η Αστυνομία Κύπρου, τίμησε τη διεθνή ημέρα πεσόντων αστυνομικών, η οποία έχει καθιερωθεί την 7η Μαρτίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, «κάθε χρόνο χιλιάδες αστυνομικοί, σε όλο τον κόσμο, τραυματίζονται και πολλοί από αυτούς πληρώνουν το υπέρτατο τίμημα, του να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών».
Σημειώνεται ακόμα ότι «καθημερινός αγώνας για την τήρηση της τάξης, του νόμου και της ασφάλειας, είναι κοινός σε όλο τον κόσμο, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτιστικές ή πολιτισμικές διαφορές. Το τίμημα όμως το πληρώνουν συχνά οι ίδιοι οι αστυνομικοί και οι οικογένειες τους. Γι’ αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής, σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημόσια ασφάλεια, η Γενική Γραμματεία της Interpol έχει ορίσει από το 2019, την 7η Μαρτίου κάθε χρόνου, ως τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους Πεσόντες Αστυνομικούς».
Οι κύπριοι αστυνομικοί, όπως αναφέρεται, «τιμούν και αυτοί τη μνήμη των συναδέλφων τους από όλο τον κόσμο, φέρνοντας στη θύμησή τους, μαζί με όλους αυτούς, τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι σε όλους τους Αστυνομικούς Σταθμούς της Κύπρου, όπως και σε όλα τα κράτη μέλη της Interpol, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών, ως ένδειξη σεβασμού στη θυσία τους».
Χθες, σε μια σεμνή τελετή, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η Αστυνομία Κύπρου τίμησε τη μνήμη των χιλιάδων αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, με κατάθεση στεφάνου από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών και Πυροσβεστών.
Σε σύντομη ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Αστυνομία Κύπρου και ο κύπριος αστυνομικός, νιώθουν ιδιαίτερη περηφάνεια για τους πεσόντες ήρωές μας, γιατί μέλη μας έδωσαν ότι πολυτιμότερο, τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας στον τόπο μας».
Από το 1960 και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 58 μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, έχασαν τη ζωή τους, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.