Πλατφόρμα on line ενημέρωσης για τον COVID19 πρότεινε ο Β. Κικίλιας στο έκτακτο συμβούλιο Υπ. Υγείας ΕΕ

Τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας για την on line ενημέρωση των Κρατών Μελών σε σχέση με τα εθνικά μέτρα για τον κορωνοϊό, πρότεινε εκ νέου στο έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

"Πρότεινα ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους μου τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των Κρατών Μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση, για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κορωνοϊό. Η πρώτη προτεραιότητα της χώρας μου της Ελλάδας και του Υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους με αυτούς τους οποίους θα αντιμετωπίσουν ενδεχομένως τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση δημόσιας υγείας. Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ με τους επιδημιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα", σημείωσε Βασίλης Κικίλιας.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση Γαλλίας  - Γερμανίας για περιορισμό εξαγωγών προστατευτικού εξοπλισμού, δήλωσε ότι, "βλέπω πολύ μεγάλη αλληλεγγύη, τα Κ-Μ είναι δεσμευμένα για κοινή δράση, όπως κοινές προμήθειες, στην περίπτωσή μας. Φυσικά υπάρχουν και εθνικά μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν, αλλά αυτό που είδαμε σήμερα ήταν οι προσπάθεια της Κομισιόν, του ECDC, του ΠΟΥ που ήταν εκεί, να οριστικοποιήσουμε δράσεις ενότητας, καθώς η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή της δημόσιας υγείας.

Ο Υπουργός ενημέρωσε πως οι καταγεγραμμένες υποθέσεις στην Ελλάδα είναι 45. Τόνισε τέλος ότι εμπιστεύεται το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό και κατέγραψε την προσπάθεια να υποστηριχθούν νοσοκομεία και φορείς.

Δειτε Επισης

Νέες ισορροπίες στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση για αποκλεισμό Κασσελάκη-«Ντροπή σας, το ξεφτιλίσατε»
Πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία στην Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για τον αποκλεισμό Κασσελάκη
Ολόκληρο οπλοστάσιο εντπίστηκε σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας
Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη-Ζευγάρι ηλικιωμένων εντοπίστηκε νεκρό στην οικία του
Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Αποκλεισμό Κασσελάκη θέλουν οι «87»
Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο στη Νίκαια
Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας για τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Μπάλντοκ
Πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου σε ηλικία 97 ετών-Η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας
Ώρα μηδέν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Αποφασισμένοι οι 87 να θέσουν τον Κασσελάκη εκτός κούρσας
Η δράση της σπείρας εφοριακών στην Κέρκυρα-Οι περιπτώσεις εκβιασμού, ζήτησε μέχρι 50.000 ευρώ