Αρνητικός στον κορωνοϊό ο στρατιώτης-Μέτρα στο στρατόπεδο που υπηρετεί

Αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Ελλαδίτης στρατιώτης που κρατείται σε καραντίνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. 

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα του υπό διερεύνηση ασθενούς για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.
 
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, ο ασθενής, που θεωρείται υψηλού κινδύνου, θα παραμείνει για νοσηλεία για περαιτέρω παρακολούθηση, όπως προνοεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
 
Παράλληλα, τα υπόλοιπα άτομα που είχαν στενή επαφή με τον στρατιώτη, τόσο εντός του στρατοπέδου όσο και εκτός αυτού έχουν ενημερωθεί και παραμένουν σε περιορισμό μέχρι το συγκεκριμένο άτομο να επαναξιολογηθεί.
 
Νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου επικοινώνησε από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, ενημερώνοντάς τον για τις περαιτέρω ενέργειες που θα ληφθούν με βάση τις οδηγίες από τον ΠΟΥ.
 
Ο Ελλαδίτης επικοινώνησε αυτοβούλως με τις αρμόδιες υπηρεσίες, μόλις ενημερώθηκε από την μητέρα του ότι βρέθηκε θετική στον ιό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατείται σε καραντίνα.

Ο στρατιώτης, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ελλάδα και για αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαία η εφαρμογή όλων των ενδεδειγμένων διαδικασιών και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού